Η «Καθημερινή» απαντά στη Γεροβασίλη: Δεν αποσύρουμε το δημοσίευμα για το Μάτι

«Η “Κ” δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα», απάντησε μεταξύ άλλων η εφημερίδα «Καθημερινή» στο εξώδικο που κατέθεσε σε βάρος της η Όλγα Γεροβασίλη, αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα για το Μάτι.

Αναλυτικότερα, η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή της:

«Η “Κ” αποκάλυψε μία συνομιλία κατά την οποία ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλείται εντολή που έλαβε από την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η “Κ” προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο

η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η “Κ” δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Υπενθυμίζεται ότι στο εξώδικο που απέστειλε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι στο χθεσινό δημοσίευμα «εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικες και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπό της». «Αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα, όπως ο νόμος ορίζει», σημειώνεται στο εξώδικο. Μετά το εξώδικο, η κ. Γεροβασίλη κατέθεσε και μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας και κατά παντός υπευθύνου.

Το εξώδικο:

Η μήνυση:

Keywords
Τυχαία Θέματα