Ισόβια και από το εφετείο Ναυπλίου στη «μαύρη χήρα» για τη δολοφονία του καπετάνιου στην Κοιλάδα

Ένοχη κρίθηκε από το Επταμελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων – σε 2ο βαθμό – η Δήμητρα Βούλγαρη, αποκαλούμενη και «μαύρη χήρα», για τη δολοφονία του συζύγου της και καπετάνιου Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας. Το δικαστήριο στο Ναύπλιο καταδίκασε – όπως και πρωτόδικα – την 42χρονη γυναίκα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση του συζύγου της.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (20/07), οι έξι δικαστές του Επταμελούς Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου αποδέχτηκαν την ενοχή της και την προτεινόμενη ποινή, ενώ ένας

δικαστής δεν πείστηκε. Επίσης, με 4 – 3 η ετυμηγορία για τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση ήταν αρνητική. «Είμαι αθώα και γυναίκα της εκκλησίας», είχε πει η σύζυγος του καπετάνιου στην απολογία της στο Εφετείο. 

Οι δικηγόροι της χήρας, Δήμητρας Βούλγαρη στο εφετείο είναι ο Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτριος Γκαβέλας, ενώ της οικογένειας του δολοφονημένου καπετάνιου Θανάση Λάμπρου ο Αλέξης Κούγιας και ο Γιώργος Γεωργόπουλος. Στις 15 Ιουλίου είχαν γίνει οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Παρόντες στη ακροαματική διαδικασία ήταν στενοί συγγενείς τόσο της 42χρονης κατηγορουμένης όσο και του άτυχου ναυτικού.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη χήρα της Κοιλάδας στην αγόρευση του στις 8 Ιουλίου

Υπενθυμίζεται ότι κατακεραύνωσε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ναυπλίου τη 42χρονη αποκαλούμενη «μαύρη χήρα της Ερμιονίδας». Στη μαραθώνια αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή της Δήμητρας Βούλγαρη, την οποία χαρακτήρισε έναν «πολύ σκληρό άνθρωπο, έναν άνθρωπο που δεν λυγάει και δεν μετάνιωσε». Έκανε λόγο και για άλλο πρόσωπο στη δολοφονία, όπως είχε γίνει γνωστό και στη δίκη σε πρώτο βαθμό.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι «η κυρία δεν έκλαψε για την πράξη της. Τον έχει σκοτώσει (σ.σ.: τον σύζυγό της), τον έχει καθαιρέσει από μέσα της… Ούτε ένα ψεύτικο άλλοθι δεν είχε η κυρία. Και κανένας δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει σε αυτό το άλλοθι».

Ο εισαγγελέας έκανε ακόμη λόγο για μια «συζυγική ζωή  -ωρολογιακή βόμβα, η οποία ήταν βασισμένη στο ψέμα και ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί», ενώ επέμεινε στην εμπλοκή τρίτου προσώπου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έγινε συμπραγμάτωση».

«Οι περιπτώσεις αυτοκτονίας δεν έχουν την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Δεν καθαρίζονται ο χώρος, οι κάλυκες και τα αποτυπώματα. Αυτά είναι σκαλίσματα αυτουργών, συναυτουργών. Προφανώς κι άλλος έκανε παρέμβαση στον χώρο», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας, για να προσθέσει: «Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η μητέρα ενός παιδιού πηγαίνει στο σπίτι ενός εργένη και έχει κλειδί και μπαινοβγαίνει. Στη ζωή της κατηγορουμένης είχε εισχωρήσει ένα πρόσωπο για το οποίο ο σύζυγός της έτρεφε αισθήματα (σ.σ.: τον επιστήθιο φίλο του)».

Τη συγκεκριμένη μέρα, ένταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν ο εισαγγελέας έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία της 42χρονης στα κανάλια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ήταν πρωτόπειρη όταν κλήθηκε από την Αστυνομία». Αναφέρθηκε, τέλος, στην ομολογία της κατηγορουμένης, την οποία πήρε πίσω στη συνέχεια, αρνούμενη να την υπογράψει: «Στον ανακριτή άλλα είπε. Ίσως θυμόταν καλύτερα και μετά δεν ήθελε να υπογράψει αυτό το κείμενο-ομολογία. Αυτή η έξυπνη γυναίκα, που γυρνούσε στα κανάλια, δεν κατάλαβε ότι ήταν εισαγγελικός λειτουργός και, μάλιστα, με βερμούδα τάχα. Αν είναι δυνατόν! Το ότι αρνήθηκε να υπογράψει δεν σημαίνει ότι η ομολογία δεν είναι έγκυρη».

Η αγόρευση του εισαγγελέα προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης της χήρας, οι οποίοι ανέφεραν, μεταξύ άλλων: «Η εισαγγελική πρόταση επαναλαμβάνει το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, κάτι που μας δημιουργεί θλίψη. Είναι δύσκολο να αντικρούσουμε επιχειρήματα που δεν εστιάζονται πάνω σε ευρήματα».

«Είμαστε αθώοι. Είμαστε μια οικογένεια σεβαστή σε όλους. Η κόρη μου είναι άγγελος» ανέφερε τη συγκεκριμένη ημέρα ο πατέρας της Δήμητρας Βούλγαρη, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ενώ η αδελφή του αδικοχαμένου Θανάση Λάμπρου τόνισε: «Θέλω να τιμωρηθεί. Σκότωσε άδικα τον αδελφό μου. Θα μπορούσε να είχε χωρίσει».

Ναύπλιο: Το χρονικό της πρώτης δίκης

Πρωτοδίκως, στις 21 Δεκεμβρίου 2016, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που είχε κρατήσει σχεδόν 5,5 ώρες, η 42χρονη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας είχε κριθεί από το δικαστήριο ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το δικαστήριο επέβαλε στην Δήμητρα Βούλγαρη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι φίλου του. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί χέρι του θύματος, ανήκε στον φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον καπετάνιο. Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του, αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να εκπνεύσει στην διαδρομή προς το Κέντρο Υγείας.

Οι συγγενείς του Θανάση Λάμπρου από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν πως ο άνθρωπος τους αυτοκτόνησε όπως αρχικά υποστήριξαν οι Αρχές, αλλά ότι δολοφονήθηκε. Γι’ αυτό το λόγο, απευθύνθηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για να ερευνήσει την υπόθεση.

Η χήρα του καπετάνιου και δολοφόνος του -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- εμφανίστηκε στην εκπομπή απευθύνοντας έκκληση να… βρεθεί ο δράστης και με δική της παρέμβαση κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα συμμετείχε στην έρευνα. Λίγο καιρό αργότερα, η ίδια ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της και ενώ της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Αμέσως μετά, αρνήθηκε να υπογράψει την ομολογία της μετά από υπόδειξη συγγενικού της προσώπου, η οποία όμως έγινε δεκτή στη δικαστική αίθουσα.

(πληροφορίες από argonafplia.gr, argolidaplanet.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα