Η κα. Σπυράκη ειρωνεύτηκε τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη; (video)

«Είναι ένα μικρό περιστατικό», που έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν είπε μεταξύ άλλων την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά στο ζήτημα με τους δύο έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται σε τουρκική φυλακή μετά το λάθος τους – λόγω σφοδρής κακοκαιρίας – να βρεθούν σε τουρκικό έδαφος.

«Τέτοιου είδους περιστατικά στα σύνορα συμβαίνουν. Δεν θα έλεγα συχνά, αλλά έχουν συμβεί στο παρελθόν και πάντα λύνονταν μέσω απευθείας επικοινωνίας των Συνταγματαρχών, χωρίς καν να φτάσουν σε επίπεδο στρατηγών. Αυτή τη φορά δεν ήταν έτσι. Προτρέπω δημόσια την Τουρκία να ελευθερώσει τους δύο έλληνες

στρατιώτες το γρηγορότερο δυνατόν. Γιατί πρέπει να βρίσκονται σε υψηλής ασφάλειας φυλακή; Αυτό είναι ένα μικρό περιστατικό, το οποίο δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), στην Ουάσινγκτον.

Τα παραπάνω έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τα όσα υπογράμμισε στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής της ΝΔ για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη και σε απόλυτη ταύτιση με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε το εν λόγω περιστατικό ως «σύνηθες».

Με αυτήν ακριβώς τη λέξη ειρωνεύτηκε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη, το όλο θέμα χρεώνοντάς την φυσικά στον πρωθυπουργό και όχι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις ΗΠΑ είπε ουσιαστικά τα ίδια.

Μήπως η κα. Σπυράκη δεν είδε το video με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον;

Το πιθανότερο…

Keywords
Τυχαία Θέματα