«Παγώνει» από το ΣτΕ η απόφαση του ΕΣΡ για «μαύρο» στο MEGA

Προσωρινή διαταγή από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕπικρατείαςΣτο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι του σταθμού

Με προσωρινή διαταγή ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας «παγώνει» την απόφαση του ΕΣΡ για «μαύρο» στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ

με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι του σταθμού, αντιδρώντας στην απόφαση του ΕΣΡ.

Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ έχει προσφύγει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA (Τηλέτυπος Α.Ε.) και ζητά να ακυρωθεί η 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ. Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαική νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του πάγωσε την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας Ηλίας Μάζος και η κυρία αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου 2018.

Τι ανέφερε η απόφαση του ΕΣΡ

Με ψήφους 6-3, η Ανεξάρτητη Αρχή απέρριψε την Τρίτη το υπόμνημα που κατέθεσε το Δ.Σ. της Τηλέτυπος (MEGA) απορρίπτοντας την αίτησή του να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», ανέφερε το διατακτικό της απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα