Η Ελλάδα από τους πρώτους προορισμούς των γερμανών τουριστών

Με τους καλύτερους οιωνούς για την Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες της η 51η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), στην οποία συμμετέχουν φέτος 10.000 εκθέτες από 180 χώρες του κόσμου.

Η Ελλάδα που εξελίσσεται στον δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους γερμανούς, μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους. Τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Μποτσουάνα.

Ο αριθμός των κρατήσεων για τους ερχόμενους μήνες βρίσκεται σε συνεχή

ανοδική τροχιά. «Πολλοί Γερμανοί έκλεισαν αυτή τη φορά τις κύριες διακοπές τους νωρίτερα απ΄ ότι συνήθως» επισημαίνει ο πρόεδρος του Γερμανικού Τουριστικού Συνδέσμου Νόρμπερτ Φίμπιγκ.

Δημοφιλέστερος προορισμός παραμένει η Ισπανία και ειδικότερα η Μαγιόρκα, που για άλλη μια χρονιά αναμένεται να «βουλιάξει» από κόσμο.

Επίσης αρχίσει να ανακάμπτει η τουριστική κίνηση προς τη δοκιμαζόμενη τα τελευταία χρόνια Αίγυπτο, ενώ μεγάλη είναι η ζήτηση και για τουριστικά πακέτα προς Βουλγαρία και Κροατία.

Στον αντίποδα εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό της Τουρκίας. Τέλη Ιανουαρίου, ο τζίρος των τουριστικών γραφείων για κρατήσεις προς την Τουρκία ήταν μειωμένος κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα