Η Ε.Ε. θα ζητήσει από τη Βρετανία καλύτερη «προσφορά» για το Brexit

Η Βρετανία θα πρέπει να βελτιώσει την προσφορά της για τους όρους αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ένα προσχέδιο των συμπερασμάτων της προσεχούς Συνόδου Κορυφής. Αν συμβεί αυτό, οι «27» θα προσφέρουν στο Λονδίνο την προοπτική μιας γρήγορης μετάβασης σε συνομιλίες που θα αφορούν το ελεύθερο εμπόριο τον Δεκέμβριο.

Δείτε επίσης: «Να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit», δήλωσε ο βρετανός ΥΠΕΞ

Στο προσχέδιο αυτό, που περιήλθε στην κατοχή των Reuters

και AFP, αναφέρεται ότι στην επόμενη συνεδρίασή του, που θα γίνει τον Δεκέμβριο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανεξετάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων ώστε να καθορίσει «αν έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος».

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, οι «27» «θα υιοθετήσουν πρόσθετες κατευθυντήριες γραμμές σε ό,τι αφορά το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης και τις πιθανές μεταβατικές συμφωνίες που είναι προς το συμφέρον της Ένωσης», συνεχίζει το κείμενο αυτό.

Για τον σκοπό αυτό και προκειμένου οι Βρυξέλλες να είναι έτοιμες για ένα τέτοιο σενάριο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα καλέσει τους διαπραγματευτές να ξεκινήσουν εσωτερικές, προπαρασκευαστικές συνομιλίες για τη μελλοντική εμπορική σχέση των δύο πλευρών.

Η Σύνοδος Κορυφής θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου και με την ευκαιρία αυτή ο βρετανός διαπραγματευτής, Ντέιβιντ Ντέιβις, εξέφρασε την ελπίδα τα εναπομείναντα μέλη της ΕΕ να «κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός» και να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη μελλοντική εταιρική σχέση των Βρυξελλών με το Λονδίνο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα