«Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους ενεργούς πολίτες», τονίζει ο Βούτσης

Αλίμονο, αν σε συνθήκες κρίσης μπούμε σε κυνήγι μαγισσών τονίζει ο Βούτσης Τάσσεται υπέρ της ελεύθερης έκφρασης ενεργών πολιτών

«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει, αλλά ισχυροποιείται και στην κοινωνική και στην πολιτική αλλά και στην κοινοβουλευτική της διάσταση από την παρουσία ενεργών πολιτών, με διαφορετικές απόψεις και κυρίως με κοινωνική παρέμβαση και με δράση.
Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη, και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης, οδηγεί σε μία ανοιχτή πρόκληση προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών».

Αυτό

υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο Κόκκινο σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση για τους μαθητές στο Ρέθυμνο, καθώς και άλλες αποφάσεις της δικαιοσύνης που απασχολούν την επικαιρότητα.

«Αλίμονο, αν σε συνθήκες κρίσης μπούμε σε κυνήγι μαγισσών. Από τους μαθητές στο Ρέθυμνο που είχαν τις δικές τους διεκδικήσεις, τους δικούς τους τρόπους να προσεγγίσουν αυτές τις διεκδικήσεις, τις δικές τους δυνατότητες ή ευχέρειες για να το κάνουν και τις δικές τους επιλογές. Από τον μπάρμπα-Θόδωρο στις Σκουριές, που ήταν μία εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος εκεί, το οποίο πρέπει να υποστηριχθεί και είμαι ευθύς σ’ αυτό που σας λέω.

Από τον Πέτρο Καπετανόπουλο, που ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη σήμερα στο, βαθμό που θα τελεσιδικήσει πάνω σε αυτό το ζήτημα, να μην εμφανιστεί ότι δεν αντιλαμβάνεται το τι πράγματι συνέβη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα