«Η χώρα και η δημόσια διοίκηση αλλάζουν, η ΝΔ όχι», απαντά το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε λόγο για κομματική άλωση του κράτους και αύξηση των θέσεων των γραμματέων στα υπουργεία, τονίζοντας ότι «η ΝΔ νοσταλγεί και ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού-κομματικού κράτους, που περίτεχνα έστηνε επί δεκαετίες, μακριά από κάθε είδους αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΝΔ,

η οποία προφανώς ούτε μπορεί να κατανοήσει, ούτε να αποδεχτεί το γεγονός ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται, καθώς οι επιτελικές θέσεις της έχουν για πρώτη φορά προκηρυχθεί ανοιχτά και δημόσια, προέβη σήμερα σε ένα ακόμη ολίσθημα.

Προσέβαλε ταυτόχρονα σε μία και μόνο ανακοίνωσή της το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), το Συνήγορο του Πολίτη, την Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και εκπροσώπους θεσμικών και κοινωνικών εταίρων, δηλαδή όλους όσοι μετέχουν στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.).

Ταυτόχρονα, βέβαια, προσέβαλε και τις χιλιάδες των υποψηφίων, επιτελικά στελέχη του δημοσίου και στελέχη ιδιωτικού τομέα, που έχουν υποβάλλει αίτηση για τις 69 θέσεις Διοικητικών, Ειδικών και Τομεακών Γραμματέων, που έχουν ήδη προκηρυχθεί.

H αιτία είναι προφανής. Η ΝΔ νοσταλγεί και ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού-κομματικού κράτους, που περίτεχνα έστηνε επί δεκαετίες, μακριά από κάθε είδους αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.

Δυστυχώς για την ΝΔ, η υψηλή συμμετοχή στην νέα διαδικασία επιλογής επιτελικών στελεχών είναι η καλύτερη απάντηση στην κριτική της.

Η χώρα και η δημόσια διοίκηση αλλάζουν, η ΝΔ όχι».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, είχε δηλώσει:

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι o πλήρης έλεγχος της Διοίκησης και η τακτοποίηση σε θέση ευθύνης όλων των κομματικών της στελεχών, ακόμα και όταν δεν θα είναι στην κυβέρνηση. Για να καταφέρουν μάλιστα να απορροφήσουν όσο το δυνατό περισσότερους, δεν δίστασαν να αυξήσουν κατά 50% τις θέσεις όλων των Γραμματέων στα Υπουργεία. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το κόστος των αναγκαίων μετακλητών, επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο μερικά εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος.

Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρώτα τις νέες κενές θέσεις που δημιούργησε, καθώς και αυτές που προκύπτουν από τα εσωτερικά κομματικά βολέματα, όπως του κυρίου Κουτεντάκη, και θα ακολουθήσουν οι δήθεν αξιοκρατικές τοποθετήσεις των υφιστάμενων στελεχών. Και βέβαια, η Κυβέρνηση σιωπά στα όσα σχετικά καταγγέλλουν για φωτογραφικές προκηρύξεις, εδώ και 3 ημέρες, με επίκαιρη ερώτηση, 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όλες οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καταλήγουν στην κομματική άλωση του κράτους.

Τελικά, ίσως θα ήταν πιο έντιμο να ανακοινωθούν από τώρα οι προτιμήσεις τους για να μην ταλαιπωρούνται οι άλλοι υποψήφιοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα