Η «αποφασίζω και διατάσσω» κίνηση Γεννηματά προκαλεί αμηχανία στους εταίρους της

Αν όχι προ εκπλήξεως, σίγουρα προ… απογοήτευσης βρέθηκαν οι εταίροι του Κινήματος Αλλαγής μπροστά στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για στήσιμο πρόωρων καλπών, μέσω επιστολής της στον Νίκο Βούτση.

Η απρόσμενη αυτή κίνηση από την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σε μία περίοδο που συζητούνταν πολύ έντονα τα σενάρια του «με ποιους θα πάμε, ποιους θα αφήσουμε» ως Κεντροαριστερά, ζυμώθηκε και πήρε μορφή άμεσου αιτήματος κατά τη σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη την περασμένη Παρασκευή.

Η κύρια αιχμή της επιστολής Γεννηματά αφορά στο επιχείρημα ότι οι διαπραγματεύσεις

για το μεταμνημονιακό καθεστώς γίνονται εν κρυπτώ από το Μαξίμου και χωρίς ουσιαστική ενημέρωση του Κοινοβουλίου, κάτι που αποτυπώνεται στη φράση «δεν νοείται καθαρή έξοδος με προνομοθετημένα μέτρα, με ταυτόχρονη επιτήρηση και σκληρή εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια».

Η κίνηση αυτή βέβαια δεν έγινε δεκτή με δάφνες από τους εταίρους της Γεννηματά στο Κίνημα Αλλαγής, αφού το αίτημα των πρόωρων εκλογών δεν είχε τεθεί ποτέ στην ατζέντα των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου. Τα στελέχη του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ κυρίως, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την πρωτοβουλία της επικεφαλής του Κινήματος, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να έχει πάρει αρκετές φορές δημόσια θέση εναντίον της διενέργειας πρόωρων εκλογών, αλλά και τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Μίλτο Κύρκο να υποστηρίζει, μόλις τη Δευτέρα, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.

Επιφυλάξεις για το αίτημα των εκλογών εκφράζονται και από τη ΔΗΜΑΡ. Από την Αγίου Κωνσταντίνου μεταδίδεται ότι οι εκλογές δεν αποτελούν προτεραιότητα, δεν είναι αίτημα που ζητείται εμφατικά. Μάλιστα η πρωτοβουλία Γεννηματά έγινε γνωστή στους βουλευτές της ΔΗΣΥ, λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης του συντονιστικού τους οργάνου στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα