Η αναφορά του Μητσοτάκη στους γονείς του και η συμβίωση με τις αδερφές του (video)

Εκτός από την οικογένειά του και την κρίση στον γάμο του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 έκανε εκτενή αναφορά στους γονείς του, αλλά και στη σχέση που είχε με τις τρεις αδερφές του.

Κεφάλαιο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

Ερωτηθείς για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ήταν αρκετά παρών τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, γιατί στο Παρίσι όταν βρεθήκαμε εξόριστοι λόγω της χούντας υπήρχε χρόνος», ενώ αναφέρθηκε στην περίοδο της

εξορίας:

«Ο πατέρας μου διέσχισε το Αιγαίο Δεκαπενταύγουστο, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, με ένα σκάφος έξι μέτρων. Η μητέρα μου ήταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό με τέσσερα παιδιά και έφυγε 11 μέρες μετά. Αυτή είναι μία ιστορική πραγματικότητα. Τώρα μπορεί να την περιγράψει κανείς όπως θέλει, αλλά μην φτάνουμε στο σημείο να παραχαράσσουμε και την ιστορία. Έρχομαι στο ερώτημά σας τι πατέρας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ήταν ένας άνθρωπος με πολύ δυνατή προσωπικότητα, πιο καλός στο να επικοινωνεί με το μυαλό και λιγότερο ίσως με το συναίσθημα, αλλά, όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εκ των πραγμάτων είχαμε μία πιο αραιή επαφή, η προτεραιότητά του ήταν να γίνει Πρωθυπουργός. Θα έλεγα ότι πέρασαν και οι σχέσεις μας τη σχετική δυσκολία της εφηβείας και ενός σταδίου που αμφισβητεί κανείς τις επιλογές του πατέρα του. Αλλά έχω μία πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι ήταν μία σχέση η οποία έγινε τόσο καλύτερη με το πέρασμα του χρόνου, που δεν είναι αυτονόητο. Όταν οι άνθρωποι φτάνουν, ξέρετε, σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί ορισμένα πράγματα να τα θεωρούν δεδομένα. Εμείς κάναμε μία συνειδητή προσπάθεια μία καλή σχέση να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Και έφυγε, πιστεύω, έχοντας δει αυτά τα οποία ήθελε να δει. Μου είπε αυτά τα οποία έπρεπε να μου πει, εγώ του είπα αυτά που ήθελα να του πω. Και ο κύκλος της ζωής κλείνει με ένα τρόπο που μας αφήνει κάπου μία ικανοποίηση από το γεγονός ότι ζήσαμε μία γεμάτη και δημιουργική σχέση».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης διέψευσε αναφορές που τον ήθελαν να έχει πει σε συζήτηση με φίλους ότι θα ήθελε να γίνει καλύτερος Πρωθυπουργός και από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας Πρωθυπουργός ο οποίος έκατσε σε αυτό το γραφείο (την εποχή που το γραφείο ήταν εκεί, αν θυμάμαι καλά, ήταν σε άλλη θέση), σε δύσκολες συγκυρίες. Θεωρώ ότι σε πολλά πράγματα ήταν μπροστά από την εποχή του. Πίεσε για μεταρρυθμίσεις για τις οποίες η ελληνική κοινωνία δεν ήταν έτοιμη. Έχω μελετήσει όλους τους Πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης, όχι μόνο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη διότι είναι πάντα καλύτερα να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων παρά τα δικά σου. Άρα για εμένα είναι σίγουρα μία ενδιαφέρουσα συναισθηματική συνέχεια, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο με απασχολεί ούτε αισθάνομαι ότι συγκρίνομαι με κανένα. Συγκρίνομαι με τον πήχη που βάζω ο ίδιος για τον εαυτό μου», υπογράμμισε.

Κεφάλαιο «Μαρίκα Μητσοτάκη»

Μιλώντας για τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έκανε πίσω για να στηρίξει τον άνδρα της, γιατί θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα η ίδια, μία γυναίκα η οποία στήριξε την οικογένεια πάντα και ήταν η κολώνα του σπιτιού με μεγάλη αδυναμία, αναμενόμενη, στο μόνο γιο μετά από τρεις κόρες -αυτό το οποίο λέω είναι νομίζω αναμενόμενο -με μία πολύ ωραία και ζωντανή σχέση μαζί της. Της οφείλω πάρα πολλά, της οφείλω κυρίως το μάθημα ζωής το οποίο έδωσε η ίδια, να μην το βάζεις ποτέ κάτω, να παλεύεις τις δυσκολίες….».

«Η ζωή σε φέρνει μερικές φορές αντιμέτωπο με μεγάλες αντιξοότητες. Τις πολέμησε. Έκανε τέσσερα παιδιά όταν οι γιατροί στην Αμερική της είχαν πει ότι δεν πρέπει να κάνει παιδί διότι είχε κάνει πάρα πολύ βαριές επεμβάσεις στη σπονδυλική της στήλη. Τους αγνόησε και ευτυχώς δεν σταμάτησε στα τρία. Και για εμένα ήταν πάντα ένα παράδειγμα ενός ανθρώπου με μεγάλα ψυχικά αποθέματα, αλλά της αναγνωρίζω κάτι ακόμα: Είχε το θάρρος της γνώμης της», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι μερικές φορές γινόταν δυσάρεστη:

«Έλεγε τα πράγματα όπως είναι, αλλά προτιμώ τους ανθρώπους οι οποίοι σου λένε τα πράγματα έτσι όπως είναι και ας πουν και καμία κουβέντα παραπάνω, από αυτούς που θα σου λένε πάντα την καλή κουβέντα και από πίσω θα σκέφτονται άλλα. Η Μαρίκα Μητσοτάκη αυτό που έβλεπες αυτό ήταν. Και αν είχε κακή άποψη για εσένα θα σου το έλεγε κατάμουτρα και δεν θα είχε καμία δυσκολία».

Η συμβίωση με τις αδερφές του

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σχέση με τις τρεις αδερφές του, Κατερίνα, Ντόρα και Αλεξάνδρα, τονίζοντας ότι η συμβίωση ήταν εύκολη. «Καταρχάς υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά που ουσιαστικά μεγάλωσα από ένα σημείο και πέρα μόνος μου. Είχα μία πολύ καλή σχέση με τις αδελφές μου και εντάξει παραπάνω φροντίδα στο σπίτι, ειδικά όταν ήμουν μικρός. Δεν έχω κανένα παράπονο», είπε.

Το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή: Η αναφορά του Μητσοτάκη στους γονείς του και η συμβίωση με τις αδερφές του (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα