Η Αλγερία αφήνει μετανάστες να πεθαίνουν στη Σαχάρα στους 48 βαθμούς Κελσίου (video)

Με άμεσο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους εγκαταλείφθηκαν στη Σαχάρα από τις αρχές της Αλγερίας πάνω από 13.000 μετανάστες ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, στους 48 βαθμούς Κελσίου, δίχως νερό, φαγητό και τα κατάλληλα ρούχα.

Η καταγγελία έγινε από διεθνή οργάνωση που ασχολείται με τους μετανάστες με τις αποκαλύψεις της να είναι συγκλονιστικές.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της Αλγερίας οδηγεί με λεωφορεία και αυτοκίνητα τους μετανάστες και τους εγκαταλείπει στη

μέση της μεγάλης ερήμου αβοήθητους, δίχως προμήθειες και τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Η Οργάνωση ανέφερε τον αριθμό 13.000 μόνο για τους τελευταίους 14 μήνες.

Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν, καθώς αναφέρουν πως, οι μετανάστες οδηγούνται στη μέση της ερήμου, πολλές φορές υπό την απειλή όπλων, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και μικρά παιδιά.

Οι αναφορές για νεκρούς είναι εκατοντάδες, ενώ πολλοί άνθρωποι αγνοούνται, καθώς χάθηκαν στην έρημο και εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους.

Να σημειωθεί ότι η Αλγερία και η έρημος Σαχάρα χρησιμοποιείται ως δίοδος για πρόσβαση στην Μεσόγειο αν και γνωρίζουν ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Όταν φτάνουν στην Αλγερία, όσοι εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από τις αρχές οδηγούνται πίσω στα σύνορα, στη μέση της καυτής ερήμου, δίχως τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι συγκλονιστικό:

Keywords
Τυχαία Θέματα