Η ακτινογραφία του εκλογικού αποτελέσματος – Πώς ψήφισαν οι νέοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ψήφου των ευρωεκλογώνΣε τι ποσοστό ψήφισαν νέοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοιΣε ποιες κατηγορίες παρατηρείται η μεγαλύτερη «ψαλίδα»

Στη λεγόμενη «ακτινογραφία» της ψήφου προχώρησαν οι εκλογικοί αναλυτές, προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για τις προτιμήσεις του εκλογικού κοινού.

Η ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου φάνηκε και στις ειδικές κατηγορίες, όπου υπερίσχυσε του ΣΥΡΙΖΑ παντού.

Όπως

χαρακτηριστικά ανέφερε η ανάλυση υπό τον Ηλία Νικολακόπουλο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.

Αναλυτικά:

Αναφορικά με τον δημόσιο τομέα, το κυβερνών κόμμα προτίμησε το 26% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τη Νέα Δημοκρατία το 30%.

Στον ιδιωτικό τομέα η «ψαλίδα» υπέρ της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει, αφού το 30% ψήφισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ το 21%.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες βέβαια η «ψαλίδα» εκτοξεύεται, καθώς τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν μόλις το 20% εξ αυτών, ενώ τη Νέα Δημοκρατία το 35%.

Στους νέους το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ισόπαλο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 24% ενώ η Νέα Δημοκρατία 25%.

Σε ό,τι αφορά τους άνεργους, η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, με το 29% να τον στηρίζει, ενώ τη ΝΔ μόλις το 19%.

Στους αγρότες υπερτερεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο στήριξε το 33% του κλάδου, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 18%.

Στους συνταξιούχους η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 40% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 27%.

Η δήλωση του Ηλία Νικολακόπουλου για το αποτέλεσμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα