Η… «ακτινογραφία» της Ελληνικής Λύσης – Πού κατέγραψε τα μεγαλύτερα ποσοστά του ο Κυρ. Βελόπουλος

Ο γνωστός τηλεπωλητής χειρόγραφων επιστολών του Ιησού Χριστού και χαπιών «Trelepone» αποδείχθηκε «εφιάλτης» για πολλούς καθώς έκανε την έκπληξη και κατάφερε να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή.

Όμως ποιες περιοχές του έδωσαν το προβάδισμα έναντι άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων;

Τα μεγαλύτερα ποσοστά του Κυριάκου Βελόπουλου καταγράφηκαν στην εκλογική περιφέρεια Σερρών, όπου φτάνει στο 7,78% και στην τρίτη θέση.

Στη Δράμα καταγράφει 7,58% όντας τέταρτο ενώ στην Πέλλα φτάνει στο 6,88%. Ανεβασμένα τα ποσοστά του πάνω από το

6% στη Β’ Δυτικής Αττικής (6,04%), στην περιφέρεια Έβρου (6,4%), Ημαθίας (6,46%), Β’ Θεσσαλονίκης (6,02%), Καβάλας (6,55%), Κιλκίς (6,52%), Πιερίας (6,57%).

Στην Πέλλα είχε λάβει 7.903 ψήφους που μεταφράζεται σε ποσοστό 7,3% και στις νομαρχιακές εκλογές του 2006.

Συνολικά η Ελληνική Λύση έφτασε στο 4,13% με πάνω από 209.000 ψήφους

Οι ψηφοφόροι του Βελόπουλου προέρχονται από πολλές πλευρές. Εκμεταλλευόμενος τη δυσαρέσκιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, πήρε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ αλλά και τη ΧΑ.

Τι είναι η «Ελληνική Λύση»

Το κόμμα “Ελληνική Λύση” είναι ένα νέο πολιτικό μόρφωμα ακροδεξιών θέσεων που στηρίζεται εν πολλοίς σε μέλη και θέσεις που κάποτε υποστήριζε το ΛΑΟΣ, του οποίου, μετά τη διάλυση, έρχεται να πάρει τη θέση του. Μάλιστα ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν μέλος του ΛΑΟΣ, με το οποίο μάλιστα είχε εκλεγεί και βουλευτής τις εκλογές του 2007 και του 2009 στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Γεωργιάδη και Βορίδη, εγκατέλειψε τον Καρατζαφέρη για τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να επανεκλεγεί βουλευτής έκτοτε. Το 2015 αποχωρεί και το 2015 δημιουργεί την «Ελληνική Λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα