Η Αυστραλία «θωρακίζει» αεροδρόμια απέναντι σε drones

Ευαίσθητες περιοχές στην Αυστραλία αποκτούν αισθητήρες που θα εντοπίζουν και ταυτοποιούν αυτόματα αεροσκάφη που κινούνται κοντά της, με την αρμόδια αρχή (Civil Aviation Safety Authority) να ανακοινώνει πως η εγκάταστασή τους στα αεροδρόμια της χώρας θα αρχίσει τον επόμενο μήνα.

Australia to set up drone-identifying systemsBBC News https://t.co/h6BvHYA0QN

Australia's Civil Aviation Safety Authority (Casa) said it would install the equipment at the nation's airports starting next month. pic.twitter.com/hK8iLut201

— matiere* (@matiere) 24 Δεκεμβρίου 2018

Σύμφωνα με το BBC, η εγκατάσταση του εξοπλισμού αυτού σχεδιαζόταν εδώ και καιρό. Πλέον δρομολογείται ύστερα από την αναταραχή που προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ του Λονδίνου την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης, το 2019 θα αρχίσει πρόγραμμα καταγραφής των ιδιοκτητών drones στη χώρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 140.000 επιβάτες αντιμετώπισαν δυσκολίες εξαιτίας καθυστερήσεων που οφείλονταν σε αναφορές περί θέασης drones στο βρετανικό αεροδρόμιο. Η αστυνομία αναζητά ακόμα τους υπεύθυνους, αν και θεωρείται επίσης πιθανόν οι αναφορές για drones να ήταν λανθασμένες.

#DYK Aviation safety specialists report incidents and accidents and ensure that their causes are made widely known to all that could benefit by the knowledge. For more information about this career go to https://t.co/IoGnJvJLsm and click careers. #20YearsOfKeepingYouSafeInTheSky pic.twitter.com/tUR1sdt7Sy

— SA Civil Aviation Authority – SACAA (@OfficialSACAA) 20 Δεκεμβρίου 2018

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό «υπογραμμίζει» την ανάγκη για δυνατότητες εντοπισμού drones, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πίτερ Γκίμπσον, εκπρόσωπος της NASA. Όπως σημείωσε, το σύστημα παρακολούθησης θα είναι ικανό να διαπιστώνει τον τύπο των drones που βρίσκονται στον αέρα, να «διαβάζει» τους σειριακούς αριθμούς τους και να βρίσκει πού βρίσκονται οι χειριστές τους. Τις προσπάθειες ταυτοποίησης των χειριστών, ανέφερε, θα βοηθά το πρόγραμμα καταγραφής των κατόχων drones.

Australia to beef up technology for drone 'crackdown' |

Australia's Civil Aviation Safety Authority (CASA) plans to roll out new drone monitoring equipment at major airports… | https://t.co/5TMlcsePjX pic.twitter.com/SkSMkojNgN

— Rocketnews (@Rocketnews1) 24 Δεκεμβρίου 2018

Πέρα από αεροδρόμια και άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες, τα συστήματα εντοπισμού drones θα εγκατασταθούν και σε άλλες περιοχές που είναι γνωστό πως είναι δημοφιλείς σε χρήστες drones, όπως δημοφιλή αξιοθέατα κ.α.

Οι αρχές της χώρας έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των drones που πετούν σε απαγορευμένες περιοχές τους τελευταίους μήνες. Αυτοί που εντοπίζονται να πετούν τα σκάφη τους σε τέτοιες ζώνες, αντιμετωπίζουν πρόστιμα που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 10.000 δολάρια Αυστραλίας, καθώς και ελέγχους πάνω στην ασφάλεια των αεροσκαφών τους.

Πηγή: naftemporiki.gr/BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα