Η UEFA παίρνει θέση για μεταγραφή Νεϊμάρ – Γαλλική λίγκα εναντίον ισπανικής

Η ισπανική λίγκα αρνήθηκε να δεχθεί την επιταγή των 222.000.000 ευρώ που ενεργοποιούν τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να προκαλέσει αντιδράσεις από τη γαλλική λίγκα και από την ίδια την UEFA.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, με θέση που έλαβε επί του ζητήματος, τονίζει ότι η εξέταση πιθανής παραβίασης του Financial Fair Play από την Παρί Σεν Ζερμέν είναι αποκλειστικά

δική της υπόθεση και ότι αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να υπάρξουν εκτιμήσεις, αφού ο γαλλικός σύλλογος μπορεί να πουλήσει ποδοσφαιριστές και να ισοσκελίσει τα έξοδά του.

Η La Liga αρνήθηκε τα χρήματα την Πέμπτη, επικαλούμενη πιθανή παραβίαση των κανονισμών του οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι» που διέπουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και μερικά χρόνια, ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν είναι σε θέση να προβάλλει περαιτέρω αντίσταση.

Η θέση της UEFA

«Δεν έχουμε δεχθεί διαμαρτυρία από κάποιον, σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς του Financial Fair Play και να επιδεικνύουν ότι δεν έχουν έλλειμμα μεγαλύτερο από 30.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Ως μέρος του συνεχούς ελέγχου των συλλόγων σύμφωνα με τους κανονισμούς του FFP, η UEFΑ θα εξετάσει τις λεπτομέρειες αυτής της μεταγραφής ώστε να διασφαλίσει ότι η Παρί υπακούει στις απαιτήσεις του FFP.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί θα έχει επιρροή στα οικονομικά του συλλόγου για πολλά χρόνια, αλλά ο αντίκτυπος ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν μπορεί να κριθεί προκαταβολικά, χαρακτηριστικά επειδή η Παρί θα μπορούσε να πουλήσει αρκετούς παίκτες για σημαντικά ποσά.

Γι’ αυτό θα κάνουμε υπολογισμούς μόνο στο τέλος και θα διασφαλίσουμε ότι σέβονται τους κανονισμούς».

Αντίδραση από τη γαλλική λίγκα

H γαλλική λίγκα πήρε θέση υπέρ της Παρί Σεν Ζερμέν, καλώντας τους ομολόγους της στην Ισπανία να δεχθούν την καταβολή της ρήτρας αποδέσμευσης.

«Η LFP εκπλήσσεται και δεν κατανοεί την άρνηση της La Liga να δεχθεί απλώς την καταβολή της ρήτρας αποδέσμευσης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γαλλική λίγκα, η οποία εύχεται την έλευση του Βραζιλιάνου σταρ στο πρωτάθλημα της χώρας, ενώ παράλληλα τονίζει ότι θέτει τις νομικές υπηρεσίες της στη διάθεση της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή: Sport24, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα