Φωτιά σε δασική περιοχή στη Λέσβο (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική περιοχή στο νησί της Λέσβου.

Αναλυτικά, η φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και για την κατάσβεσή της επιχειρούν από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ από εδάφους επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια, Λέσβου. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 1 Α/Φ CANADAIR, 2 Α/Φ PZL & 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 3, 2017

Η πυρκαγιά που

μαίνεται από το απόγευμα σε πολλά μέτωπα σε δασική έκταση και σε ελαιοκαλλιέργειες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου, οφείλεται σε εμπρησμό.

«Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο».

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται από στελέχη της Πυροσβεστικής η κατάσταση με τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που καίει από νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση και ελαιώνες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου. Η φωτιά εξελίσσεται σε τρία μέτωπα, σε μεγάλη έκταση, στην περιοχή Τσιπούρ, ενώ κατευθύνεται προς τον Καριώνα.

Ήδη ξεκίνησαν και έρχονται στο νησί πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων από τη Θεσσαλονίκη και άλλα 10 άτομα από την Αθήνα, ενώ από αέρος επιχειρούν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα και το αεροσκάφος από τη Σάμο, καθώς και ένα ελικόπτερο Σινούκ.

Το πρωί αναμένεται να φτάσουν στο νησί και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα. Λόγω του ισχυρού ανέμου που πνέει στην περιοχή, η φωτιά κατευθύνεται νότια προς τα Τρύγονα, χωρίς να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα