Η NASA προσφέρει την δουλειά των ονείρων μας – Πληρώνει για να ξαπλώνουμε

Εσείς θα μένατε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι για δύο μήνες σερί; Χωρίς να μπορείτε να σηκωθείτε καθόλου; Ίσως δε φαντάζει ιδανικό για κάποιους, ενώ για άλλους είναι το όνειρο μιας ζωής. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό 16.500 ευρώ όμως;

Αυτή είναι και η περιγραφή που κάνει η NASA,σε συνεργασία με το Αεροδιαστημικό Γερμανικό Κέντρο και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Αναζητούνται άτομα που θα μείνουν ξαπλωμένα για δύο μήνες, προκειμένου να κατανοηθεί πως η έλλειψη βαρύτητας επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα.

Προσομοιάζοντας

τις επιδράσεις από την έλλειψη βαρύτητας, οι ερευνητές ελπίζουν να αναπτύξουν μεθόδους, μέσω των οποίων θα εξαλείψουν τις επιπτώσεις που έχει η βαρύτητα ώστε οι αστροναύτες να μην χρειάζεται να ξοδεύουν πολύ χρόνο στη γυμναστική όσο διάστημα βρίσκονται στο Διάστημα.

Όσον αφορά, δε, στις βασικές ανάγκες των εθελοντών (όπως μπάνιο, φαγητό και τουαλέτα), θα πρέπει όλες τους να ικανοποιούνται σε… οριζόντια θέση.

Μια ομάδα διατροφολόγων θα βρίσκεται πάντως δίπλα τους ώστε να μην πάρουν βάρος τις 60 αυτές ημέρες. Αυτό μάλιστα δεν σημαίνει ότι θα στερούνται κάτι, καθώς στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και γλυκά!

Η έρευνα, σύμφωνα με το CNN έχει δύο στάδια. Το πρώτο στο οποίο αναζητούνται 24 συμμετέχοντες -12 άνδρες και 12 γυναίκες- θα ξεκινήσει άμεσα. Όσον αφορά στο δεύτερο στάδιο, δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι εθελοντές θα χρειαστούν, καθώς η έρευνα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019.

Οι επιστήμονες αναζητούν υγιείς εθελοντές ηλικίας 24 έως 55 ετών και μη καπνιστές. Σημαντική προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα.

(Με πληροφορίες από Cnn, in.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα