Ο Κώστας Σημίτης «ξέχασε» ότι το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με τη Ν.Δ.

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δεν έβγαλε κάποια είδηση, καθώς υπερασπίστηκε και πάλι τη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο, παρουσιάζοντας την πολιτική του ως τη μόνο σωτήρια για το τόπο.

Ο Κώστας Σημίτης προσπαθώντας να παραθέσει “στοιχεία” είπε: “στα τέλη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στις αρχές του 2004 το κατά κεφαλήν εισόδημα στη χώρα είχε φτάσει

το 86% του μέσου ευρωπαϊκού εισοδήματος, ενώ δώδεκα χρόνια αργότερα – κι αφού είχαν κυβερνήσει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – το 2016, το μέσο ελληνικό εισόδημα ήταν στο 68% του μέσου ευρωπαϊκού, είχε μειωθεί δηλαδή κατά 20% από το 2004″.

Το πρώτο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι ότι από τη φράση του ένας που δεν έζησε στην Ελλάδα θα συμπεράνει ότι συγκυβέρνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ., ενώ δεν είναι προφανώς άγνωστο ούτε στον ίδιο, ούτε σε κανένα πολίτη αυτής της χώρας ότι από 2012 έως και το 2014 συγκυβερνούσαν η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ. Είναι επίσης γνωστό ότι η χώρα έχασε περίπου το 1/4 του ΑΕΠ στην πενταετία 2009- 2014. Αν δεν το έχει υπόψη του ο Κώστας Σημίτης μπορεί να αναζητήσει τα στοιχεία από τον Γιάννη Στουρνάρα. Τα έχει όλα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα