Η Mega παρέα των s1NgLEs (video)

Μία από τις πιο fun και hype σειρές της ελληνικής τηλεόρασης ήταν οι Singles (s1NgLEs).

Μια παρέα νέων -και για κάποιους, ίσως εναλλακτικών- ανθρώπων που ζουν τη ζωή με όλο το δράμα και τη χαρά που μπορεί να μας δώσει, σε μία πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Το κάθε επεισόδιο στηρίζεται και γυρίζει βάσει μιας θεωρίας σχετικά με τη ζωή και τις σχέσεις, βλέποντας στη συνέχεια πώς αυτή εφαρμόζεται στην καθημερινότητα των

ηρώων μας.

Η θεματολογία πιασάρικη για τον απλούστατο λόγο ότι μιλάει για όλα αυτά που λίγο ή πολύ προβληματίζουν όλους μας και που σε κάποια στιγμή έχουμε μοιραστεί σε κουβέντες με φίλους και αγαπημένους. Αυτό, το να βλέπεις δηλαδή μπροστά σου όλα αυτά που τριβελίζουν το μυαλό σου σε ιστορίες άλλων ανθρώπων, δημιουργεί αφενός μια σύνδεση μαζί τους και γεννάει αφετέρου μια περίεργη οικειότητα με τους χαρακτήρες.

Η σειρά που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Φειδά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κράββα, είχε μεγάλη ανταπόκριση κυρίως στους νέους (ή σε όσους αισθάνονται νέοι) και έβγαλε στην επιφάνεια διάφορους νέους ηθοποιούς που ακόμα πρωταγωνιστούν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, σε σκηνές και σε θέατρα.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και το τελευταίο τον Ιούνιο του 2008. Η πρώτη σεζόν ξεκίνησε το 2004-2005 με την εγκυμοσύνη της ηθοποιού Μαρίας Σολωμού να αλλάζει λίγο τα δεδομένα στο ρόλο της αλλά και τη συνέχεια που ήρθε το 2006-2007, με το τίτλο Singles 2. Σε αυτό είδαμε κάποιες αλλαγές στη δομή του cast που ακολούθησε την τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007, είχε τίτλο Singles 2 ½. Στη συνέχεια όμως, την ίδια σεζόν το Φεβρουάριο του 2008 ο τίτλος άλλαξε σε Singles 3.

Πολύ ενδιαφέρον και το soundtrack της σειράς που υπογράφουν οι Closer, ενώ στο Singles 3 απολαύσαμε τη Σάννυ Χατζηαργύρη με το δικό της τραγούδι Dancing in the air.

Για να θυμηθούμε λίγο κάποιους από τους χαρακτήρες:

Ράνια Κωνσταντακάτου: Μια γυναίκα που νομίζεις ότι έχει συνεχώς νεύρα, που θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο και που φιλοδοξεί να γίνει μεγάλη καριερίστα. Θα ερωτευτεί τον Λουκά με τον οποίο θα κάνει ένα παιδί αλλά η μοίρα θα παίξει περίεργα παιχνίδια… Η Ράνια βρίσκεται σε συνεχή κόντρα με τον προϊστάμενό της, την πεθερά της, την κολλητή της Λίλα και βασικά με τη ζωή την ίδια.

Λίλα Στενή: Εξωστρεφής, υπερ-κοινωνική, παιχνιδιάρα, σέξι που τους αγαπάει όλους και όλα. Προτεραιότητά της οι φίλοι και οι άνδρες, με τα εργασιακά να είναι απλά ένα αναγκαίο κακό. Το αντίπαλο δέος της Ράνιας με την οποία κάποια στιγμή συγκατοικούν και μεγαλώνουν μαζί τον Λουκά.

Μάρω Πετροπούλου: Ονειρεύεται γάμους και παιδιά αλλά η τρελή ζωή της πόλης δεν της κάνει το χατίρι. Τελικά θα καταλήξει με τον Ορέστη, σχεδόν συμβιβασμένη, χωρίς σπουδαίο μέλλον.

Ορέστης Στεργίου: Αγαπάει την καλοπέραση και ασφαλώς τις γυναίκες. Αν και προωθεί το προφίλ του σκληρού, είναι κατά βάθος ερωτευμένος με τη Μάρω. Ο χωρισμός τους, τον οδηγεί αργότερα σε άλλα ταξίδια…

Αρθούρος Παπαοικονόμου: Ο ντροπαλός της παρέας, ερωτευμένος με τη Λουίζα που θα βρεθεί στο MIT να κατασκευάζει μια μηχανή που θα δώσει την δυνατότητα ταξιδιού σε παράλληλα σύμπαντα. Κάτι που θα κάνουν πράξη κάποιοι της παρέας.

Σπύρος: Κολλητός της Μάρως που κρύβει από οικογένεια αλλά και φίλους ότι είναι ομοφυλόφιλος, δημιουργώντας συχνά διάφορες παρεξηγήσεις.

Λουκάς Σερέτης: Ο μεγάλος έρωτας της Ράνιας και πατέρας του Λουκά. Παθαίνει ένα ατύχημα, το οποίο αποκαλύπτεται στη συνέχεια ότι ήταν απόπειρα δολοφονίας του, το οποίο του στοιχίζει τη μνήμη του.

Γιάννης Σερέτης: Αδερφός του Λουκά και επίσης ερωτευμένος με τη Ράνια. Όταν «πέθανε» ο Λουκάς, της είπε ψέματα για το επώνυμό του κάτι που εξόργισε τη Ράνια όταν το έμαθε. Η συνέχεια ήταν ο χωρισμός που δεν τον σταμάτησε όμως από το να βοηθάει τη Ράνια.

Γωγώ: Φίλη και συνάδελφος του Ορέστη, παντρεμένη με τον Μίλτο με τον οποίο χωρίζουν όταν ανακαλύπτει την σχέση του με τον… Σπύρο!

Μπίλης Χατζηαντωνίου: Κολλητός του Φώτη και ειδικός στους υπολογιστές. Έχει ένα θέμα με την εμφάνισή του, το οποίο σιγά σιγά ξεπερνάει με τη βοήθεια της παρέας. Είναι η φωνή της λογικής που δίνει συχνά λύσεις.

Φώτης Λαγουδάκης: Καλόκαρδος και ρομαντικός, γίνεται συχνά θύμα εκμετάλλευσης.

Κατερίνα Κουκουτσάκη: Μια συμπαθής φιγούρα, αρκετά αδέξια και μάλλον αφελής, με όνειρο να κάνει καριέρα στη δημοσιογραφία. Στο τέλος, παντρεύεται τον Φώτη και προσλαμβάνεται από το Mega Channel.

Νώντας Περιστερόπουλος: Μεγάλη φιγούρα, μεγάλο ρεμάλι που παρόλα αυτά θα μπλέξει με τη Ράνια σε μία ατυχή σχέση…

Μάκης Χατζόγλου: Αν και λίγο ανόητος, είναι συμπαθής και θα τον βρούμε δόκιμο στον στρατό, μαζί με τον Περιστερόπουλο.

Τζάμπα: Ο Τζάμπα (Τίμος) είναι ο τύπος που δεν θέλει να σχετίζεται με υλικά και όνειρό του να γυρίσει τον κόσμο με οτοστοπ.

Οι ηθοποιοί της σειράς ανήκουν στην αφρόκρεμα της νέας γενιάς ηθοποιών και πολλούς από αυτούς τους βλέπουμε σήμερα σε διάφορα προγράμματα. Στους κεντρικούς ρόλους απολαύσαμε τους: Μαρία Σολωμού (Ράνια Κωνσταντακάτου), Παναγιώτα Βλαντή (Μάρω Πετροπούλου), Μάξιμος Μουμούρης (Ορέστης Στεργίου), Σταμάτης Ζακολίκος (Σπύρος), Σάννυ Χατζηαργύρη (Λίλα Στενή), Αντώνης Φραγκάκης (Λουκάς Σερέτης), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Αρθούρος Παπαοικονόμου), Τάσος Πυργιέρης (Ηλίας), Μυρτώ Αλικάκη (Σοφία), Χριστίνα Παναγιωτίδη (Γωγώ), Μαρίνος Δεσύλλας (Μίλτος), Γιώργος Κωνσταντής (πατέρας του Αρθούρου), Βλάσσης Φειδάς (Άγγελος Σερέτης), Άρης Σερβετάλης (Φώτης Λαγουδάκης), Γιώργος Χρυσοστόμου (Μάκης Χατζόγλου), Παναγιώτης Μπουγιούρης (Γιάννης Σερέτης), Γιώργος Σεϊταρίδης (Νώντας Περιστερόπουλος), Σωκράτης Πάτσικας (Μπίλης Χατζηαντωνίου), Στέφη Πουλοπούλου (Κατερίνα Κουκουτσάκη), Πάνος Μουζουράκης (Τζάμπα) κα.

Στο αφιέρωμα του the twenty (2010), η τηλεοπτική σειρά S1ngles είχε διαπρέψει σε διάφορες κατηγορίες όπως σε αυτήν της Πιο Σέξι Πρωταγωνίστριας που κέρδισε η Παναγιώτα Βλαντή (Μάρω) την 1η Θέση και η Μαρία Σολωμού (Ράνια) την 10η . Στην κατηγορία του Πιο σέξι πρωταγωνιστή θα βρούμε στην 3η θέση τον Παναγιώτη Μπουγιούρη (Γιάννης) και στην 6η θέση τον Γιώργο Χρυσοστόμου (Μάκης). Στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν όλοι οι κύκλοι της σειράς ( S1ngles – Θέση 6, S1ngles 2 – Θέση 13, S1ngles 2 ½ – Θέση 14, S1ngles 3 – Θέση 8) ενώ η παρέα τους βρέθηκε στην 6η θέση της κατηγορίας Καλύτερη Παρέα σε Σειρά. Τέλος, στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης (Γιάννης) στην κατηγορία με τις 50 Υποψηφιότητες με τις Περισσότερες ψήφους!

Το αφιέρωμά μας στις κωμικές σειρές του Mega θα συνεχίσει με τις Σαββατογεννημένες!

Keywords
Τυχαία Θέματα