Έγραψε ιστορία η Κρουζέιρο, παίκτης ταξίδεψε 25 ώρες για να σκοράρει και να σηκώσει το Κύπελλο (εικόνες – video)

Ιστορική επιτυχία σημείωσε η Κρουζέιρο στη Βραζιλία με την κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σήκωσε την συγκεκριμένη κούπα για δεύτερη σερί χρονιά, έχοντας έξι τρόπαια, και είναι η μοναδική ομάδα που το καταφέρνει αυτό. Η ομάδα του Μπέλο Οριζόντα νίκησε-μέσα σε τρομερή ατμόσφαιρα-και στο δεύτερο αγώνα την Κορίνθιανς με 2-1 στο Σάο Πάολο, είχε επικρατήσει και στην έδρα της με 1-0.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο ουρουγουανός επιθετικός μέσος Γκριγκόριαν ντε Αρασκαέτα, καθώς λίγες μόνο ώρες μετά την επιστροφή του από τις διεθνείς υποχρεώσεις του, έκανε το καθήκον του, και σκόραρε στο

82’, μπαίνοντας ως αλλαγή. Σημειώστε ότι ο Ντε Αρασκαέτα έπαιξε 45 λεπτά στην ήττα (4-3) της Ουρουγουάης στην Ιαπωνία (Σαϊτάμα) την Τρίτη, πριν ταξιδέψει 25 ώρες για το Σάο Πάολο. Πρόλαβε τον αγώνα της Κρουζέιρο και μπήκε ως αλλαγή στο 67’. Όπως είπαμε η συμβολή του αποδείχθηκε αποφασιστική.

Η Κρουζέιρο είχε πάρει το προβάδισμα μετά από 28 λεπτά χάρη στον Ρομπίνιο, ενώ η Κορίνθιανς ισοφάρισε στο 55’ με πέναλτι του Τζάντσον, ποινή που δόθηκε μέσω VAR. Της ακυρώθηκε και γκολ μέσω του VAR, ενώ είχε και δοκάρι. Τελικά, η γηπεδούχος έχασε και έτσι η Κρουζέιρο έγραψε ιστορία, παίρνοντας και εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες 2019.

«Κανείς δεν είχε κερδίσει ποτέ τον τίτλο δύο φορές στη σειρά, είμαι τόσο χαρούμενος, είναι συγκλονιστικό», δήλωσε ο αμυντικός της Κρουζέιρο Λέο.

Όπως είπαμε η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, ενώ μαζί με τους φιλοξενούμενους πανηγύρισε και ο πρώην άσος Χουάν Πάμπλο Σορίν, ο οποίος τώρα είναι σχολιαστής σε τηλεοπτικό σταθμό. Πανηγύρισε με τους τρεις αργεντινούς άσους που έχει η Κρουζέιρο, είναι και οι μόνοι ξένοι μαζί με τον Ουρουγουανό Γκριγκόριαν ντε Αρασκαέτα. Το «παρών» στους πανηγυρισμούς έδωσε και όμορφη δημοσιογράφος. Χαμός έγινε φυσικά και στο Μπέλο Οριζόντε για την μεγάλη νίκη της ομάδας της πόλης.

View this post on Instagram

E foi assim que Mano Menezes foi recebido no vestiário! #HexaSóOCruzeiro

A post shared by Cruzeiro Esporte Clube (@cruzeiro) on Oct 17, 2018 at 9:11pm PDT

View this post on Instagram

E é claro, que o “Presida”, não poderia ficar de fora da comemoração. Olha aí o que os jogadores aprontaram com ele. #HexaSóOCruzeiro

A post shared by Cruzeiro Esporte Clube (@cruzeiro) on Oct 17, 2018 at 9:15pm PDT

View this post on Instagram

Falae, Nação Azul! O que nós somos quando conquistamos seis vezes uma competição? #HexaSóOCruzeiro

A post shared by Cruzeiro Esporte Clube (@cruzeiro) on Oct 17, 2018 at 9:25pm PDT

View this post on Instagram

Keywords
Τυχαία Θέματα