Διπλωματική παρέμβαση για τις δηλώσεις Ζάεφ – Τα «μαζεύει» το σκοπιανό πρακτορείο (video)

Κατόπιν διπλωματικής παρέμβασης από την Αθήνα οι Σκοπιανοί αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν τη δήλωση του ΖάεφΗ αρχική δήλωση ανέφερε: «Το βόρειο μέρος της Ελλάδας, είναι Ελλάδα, το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αλλά αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη στον κόσμο»Η διορθωμένη δήλωση τροποποιεί ως εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας
βρίσκεται στην Ελλάδα. Ένα μέρος βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί αυτό να το αρνηθεί»

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο MIA, φέρεται να δήλωσε «Το βόρειο μέρος της Ελλάδας, είναι Ελλάδα, το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αλλά αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν μπορεί να υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Αναλυτικότερα, μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας σε διπλωματικό επίπεδο, το σκοπιανό πρακτορείο MIA, αναγκάστηκε να «μαζέψει» τις δηλώσεις Ζάεφ, ο οποίος στην προσπάθειά του να κερδίσει το δημοψήφισμα ο Ζόραν Ζάεφ υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα.

Έτσι, η διορθωμένη δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ είναι η εξής: «Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα. Ένα μέρος βρίσκεται στη Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι η χώρα μας και κανένας δεν μπορεί αυτό να το αρνηθεί».



Αλλάζει στάση το VMRO DPMNE για το δημοψήφισμα

Τη στιγμή που απομένουν λιγότερο από δέκα ημέρες για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημείο «κλειδί» αποτελεί η στάση της αντιπολίτευσης, η οποία φαίνεται ότι αλλάζει τακτική και χαμηλώνει τους «υψηλούς» τόνους που διατηρούσε το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στροφή 180 μοιρών επιχειρεί ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ Χρίστιαν Μίτσκοσκι, λίγες ημέρες αφού κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα.

«Εάν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και η πλειοψηφία των πολιτών ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του ονόματος, το VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίτσκοσκι κατά τη διάρκεια πολιτικής τηλεοπτικής εκπομπής.

Στην περίπτωση του «ναι», «η κατάσταση είναι καθαρή», πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν υπερισχύσει το «ναι» θα καλέσει τους βουλευτές τους να ψηφίσουν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Το VMRO-DPMNE άλλωστε τάσσεται υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, διευκρινίζοντας ότι η διαφωνία έγκειται μοναχά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Βίντεο: Alpha

Keywords
Τυχαία Θέματα