Για… πάντα στη Μάντσεστερ Σίτι ο Αγκουέρο και ο Ταμπάρες στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης (εικόνες – video)

Θα… ριζώνουν οι Σέρχιο Αγκουέρο στη Μάντσεστερ Σίτι και ο Όσκαρ Ταμπάρες στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης. Ο διεθνής επιθετικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους «πολίτες», που θα τον κρατήσει στο φημισμένο αγγλικό σύλλογο, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Ο αργεντινός

διεθνής φορ είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 και επέκτεινε τη συνεργασία του για ένα ακόμη χρόνο, λαμβάνοντας μια ακόμη αύξηση στις αποδοχές του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία. Στόχος μου είναι να μείνω εδώ 10 χρόνια. Είμαι ήδη εδώ επτά και όταν θα λήξει το συμβόλαιο θα έχω συμπληρώσει δεκαετία. Όλοι μου έχουν φερθεί καλά από την πρώτη μέρα», δήλωσε ο 30χρονος σταρ, που αποκτήθηκε το 2011 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Sergio Agüero: Twitter Volume Surges!!!
-> https://t.co/B18TYSFWub
Positive sentiment after news that Sergio Kun Aguero signed a new contract with Man City! Still 1/4 of all tweets are not that cheerful…
.@aguerosergiokun .@ManCity #mancity #MCFC pic.twitter.com/VjDWOvY2VQ

— BetSentiment Alerts (@betsentiment) 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Αγουέρο έχει φέτος ήδη σκοράρει 5 φορές σε 7 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά μετρά 299 εμφανίσεις και 204 γκολ με τους «πολίτες», ενώ επανέλαβε πως όταν αποφασίσει να φύγει από την Αγγλία και τη Σίτι, τότε θα επιστρέψει στην Αργεντινή για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Ιντεπεντιέντε.

Την ίδια ώρα, ανεβάζει στροφές ο Κέβιν Ντε Μπρούινε και ελπίζει πως θα είναι έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ το Νοέμβριο, ανάμεσα στην Σίτι και την Γιουνάιτεντ. Ο βέλγος σταρ είναι εκτός δράσης από τον περασμένο μήνα, λόγω τραυματισμού του γόνατο και τόνισε πως τον επόμενο μήνα θα επιστρέψει στις προπονήσεις και στόχος του είναι να προλάβει το τοπικό ντέρμπι:

«Χρειάζομαι ακόμη τέσσερις ή πέντε εβδομάδες για να είμαι έτοιμος. Στόχος μου είναι να μπορέσω να παίξω στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ και να βοηθήσω την ομάδα μου για τη νίκη σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι», δήλωσε σχετικά ο Ντε Μπρούινε, ο οποίος ήταν από τους βασικούς συντελεστές της περυσινής πορείας έως την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας στο ενεργητικό του οκτώ γκολ και 16 ασίστ.

****
Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ο Όσκαρ Ταμπάρες ανανέωσε για ακόμη τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό του με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης και θα παραμείνει στον πάγκο της «τσελέστε» μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, όταν θα είναι 75 ετών. Ο Ταμπάρες έχει ήδη συμπληρώσει μια 12ετία στη δεύτερη θητεία του στο «τιμόνι» της εθνικής Ουρουγουάης, την οποία οδήγησε στο διάστημα αυτό σε τρεις τελικές φάσεις Μουντιάλ (τέταρτη το 2010, στους «16» το 2014 και στα προημιτελικά φέτος), αλλά και στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2011.

Ο 71χρονος προπονητής είναι ήδη κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ για τους περισσότερους αγώνες ως ομοσπονδιακός τεχνικός μίας ομάδας, καθώς έχει συνολικά 198 αγώνες στον πάγκο της «τσελέστε». Ανέλαβε για πρώτη φορά το 1988, αλλά αποχώρησε μετά το Μουντιάλ του 1990, όπου η Ουρουγουάη έφτασε ως τους «16», πετυχαίνοντας (επί της Νότιας Κορέας) την πρώτη νίκη της σε τελική φάση μετά το 1970. Με τη δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου να μένει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου στις τρεις από τις τέσσερις επόμενες διοργανώσεις, ο Ταμπάρες επανήλθε το 2006 και επανέφερε την «τσελέστε» στο προσκήνιο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

OFICIAL. Oscar Washington Tabárez renovó con la Selección absoluta de Uruguay hasta 2022. Va por su quinta Copa del Mundo como DT de La Celeste. Estuvo presente en Italia 1990, Sudáfrica 2010, Brasil 2014 y Rusia 2018. Ahora quiere estar en Qatar. Continúa la era del Maestro. pic.twitter.com/3lfEbgz9CT

— Invictos (@InvictosSomos) 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οσκαρ Ταμπάρες ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από σοβαρή νευροπάθεια, με συνέπεια να χρησιμοποιεί πατερίτσες. Το 2016 είχε δηλώσει ότι εξαιτίας του προβλήματος αυτού δεν θα μπορέσει να συνεχίσει για πολύ καιρό να εργάζεται, γι΄αυτό και θεωρείται έκπληξη η ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2022.

Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι ο δήμος του Μοντεβιδέο μετά τη σχετική πρόταση που έγινε, ανακοίνωσε την ανέγερση του αγάλματος του προπονητή της εθνικής ποδοσφαίρου της χώρας Όσκαρ Ταμπάρες, ώστε να τον τιμήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα