Γίνεται πράξη η επιθυμία Πούτιν: Επισπεύδεται για τον Ιούλιο του 2019 η παράδοση των S-400

Άρον – άρον παράδοση των S-400 στην Τουρκία θέλει ο ΠούτινΕπίσπευση της διαδικασίας προανήγγειλε τούρκος αξιωματούχοςΗ παράδοση των πυραύλων S-400 που έχει παραγγείλει η Τουρκία στη Ρωσία θα γίνει τον Ιούλιο 2019Νέα προειδοποίηση ΗΠΑ στην Άγκυρα για το deal Eρντογάν – Πούτιν για τους S-400

Παρά το νέο «καμπανάκι» των ΗΠΑ

κατά της Τουρκιάς, τούρκος αξιωματούχος αψήφησε τη νέα προειδοποίηση και δήλωσε ότι η παράδοση των πυραύλων S-400 που έχει παραγγείλει η Τουρκία στη Ρωσία θα γίνει τον Ιούλιο 2019, αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιτάχυνση της εκτέλεσης του συμβολαίου.

«Έχουμε επισπεύσει για τον Ιούλιο 2019 τον χρόνο παράδοσης στο συμβόλαιο που υπογράψαμε με τη Ρωσία για την απόκτηση των S-400», έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ.

S-400 sistemi temini için Rusya ile imzalanan sözleşmedeki teslimat tarihini öne çekerek Temmuz 2019 tarihine aldık.

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSM) 3 Απριλίου 2018


Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για την τεχνική και στρατιωτική συνεργασία Βλαντίμιρ Κόινε είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι η παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων στην Αγκυρα θα ξεκινήσει «πιθανότατα προς το τέλος του 2019 με αρχές του 2020».

Όμως ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε την Τρίτη κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα ότι η Μόσχα θα επισπεύσει την παράδοση.

«Σχετικά με τους S-400, είναι μία απόφαση που αφορά την Τουρκία … Κλείσαμε συμφωνία για το θέμα των S-400, κλείσαμε τον φάκελο αυτόν, είναι μια τελειωμένη υπόθεση», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που επέκριναν την απόφαση της Άγκυρας, εξαιτίας της μη συμβατότητας του ρωσικού συστήματος με τα νατοϊκά αμυντικά συστήματα.

Ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών

Η Τουρκία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε αμυντικά προγράμματα εκτός των πυραυλικών συστημάτων S-400, που η Μόσχα συμφώνησε να προμηθεύσει στην Άγκυρα, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα «επιταχύνει» την παράδοση του αντιβαλλιστικού συστήματος S-400.

«Συζητήσαμε την υλοποίηση της συμφωνίας για την παράδοση των S-400 και αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την παράδοση αυτών των αμυντικών συστημάτων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα