Γιγάντιος αστεροειδής «πιθανόν επικίνδυνος» θα περάσει κοντά στη Γη τον Δεκέμβριο

Ένας γιγάντιος αστεροειδής που θα περάσει ξυστά από τη Γη τον Δεκέμβριο έχει χαρακτηριστεί ως «πιθανόν επικίνδυνος» από τη NASA, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Ο αστεροειδής έχει διάμετρο περίπου 3 μίλια, ονομάζεται Φαέθων 3200 και στις 16 Δεκεμβρίου θα βρεθεί σε απόσταση 6,4 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη. Παρόλο που αυτή η απόσταση είναι κοντινή – αναλογικά με τις αποστάσεις του σύμπαντος – και το μέγεθός πολύ μεγάλο, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως δεν χρειάζεται να προετοιμαστούμε για…

σκηνές αποκάλυψης.

Ο Michael Mendillo, καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, ανέφερε ότι ο αστεροειδής ανήκει στο είδος εκείνο των ουράνιων σωμάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφική πρόσκρουση, αλλά αυτή τη στιγμή μια τέτοια πρόσκρουση είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες «κάθε ουράνιο σώμα με διάμετρο μεγαλύτερη των 170 μέτρων και τροχιά σε απόσταση μικρότερη των 4.6 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, ταξινομείται ως πιθανόν επικίνδυνος».

Η επόμενη φορά που ο αστεροειδής θα βρεθεί πολύ κοντά στη Γη τόσο θα είναι το 2093, φτάνοντας σε απόσταση 1.8 εκατομμυρίων μιλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα