Γιατί οι εταιρείες «παγώνουν» τις διαφημίσεις τους στο Google;

Δημόσια συγγνώμη από τη Google στις εταιρείες των οποίων οι διαφημίσεις προβάλλονται πριν ή κατά τη διάρκεια βίντεο με εξτρεμιστικό περιεχόμενο.Ήδη μεγάλες εταιρείες έχουν «παγώσει» τις διαφημίσεις τους μέσω των Google ads.

Η Google ζητάει συγγνώμη από τις εταιρείες που διαφημίζουν τα προϊόντα τους μέσω των Google ads,

εξαιτίας της παρουσίας τους στα ολοένα και περισσότερα εξτρεμιστικά βίντεο που ανεβαίνουν στο YouTube.

Οι διαφημίσεις των εταιρειών προβάλλονται πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια των βίντεο με εξτρεμιστικό περιεχόμενο με αποτέλεσμα εταιρείες όπως η Marks & Spencer και η L’Oreal να προχωρήσουν στο πάγωμα των διαφημίσεών τους στην πλατφόρμα της Google.

H Google ανακοίνωσε ότι θα κάνει αλλαγές στην πολιτική της για τα βίντεο και τις ιστοσελίδες που μπορούν να διαφημιστούν

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρόεδρος του τμήματος EMEA Business & Operations της Google, Ματ Μπρίτιν, ζήτησε δημόσια συγνώμη κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαφήμισης.

«Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας συγνώμη. Ζητούμε συγνώμη. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει αναλαμβάνουμε την ευθύνη».

Επί του παρόντος, η Google εξετάζει μόνο το περιεχόμενο που έχει επισημανθεί ως ακατάλληλο από τους χρήστες της. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι ο όγκος των βίντεο που αναρτάται στο YouTube -περίπου 400 ώρες κάθε λεπτό– αποτελεί τον κύριο λόγο για την αδυναμία της εταιρείας να ελέγχει προληπτικά όλο το περιεχόμενο στις πλατφόρμες της.

Μεγάλες εταιρείες έχουν «παγώσει» τις διαφημίσεις τους στο Google

Ο Μπρίτιν υπογράμμισε επίσης ότι η Google σκοπεύει να προχωρήσει σε τροποποιήσεις στον έλεγχο που θα επιτρέπει να έχουν οι διαφημιστικές εταιρείες και οι οργανισμοί, κάνοντας πιο εύκολο και απλό τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες χειρίζονται τις τοποθεσίες όπου θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους ενώ θα προχωρήσει σε αλλαγές στις πολιτικές της για τα βίντεο και τις ιστοσελίδες που μπορούν να διαφημιστούν, για παράδειγμα το πώς ορίζονται τα προσβλητικά σχόλια και η ρητορική μίσους, δήλωσε ο Μπρίτιν.

Εκτός από τη Marks&Spencer που αποχώρησε το Σαββατοκύριακο, άλλες μεγάλες εταιρείες καθώς και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης -συμπεριλαμβανομένων των BBC, HSBC, Lloyds, L’Oreal και Audi- έχουν ήδη σταματήσει την εμφάνιση των διαφημίσεών τους στις πλατφόρμες της Google.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα