Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Συνάντηση Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των Θεσμών νωρίτερα

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup. Στόχος η επιστροφή των Θεσμών στην ΑθήναΔιαβάστε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών Συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών είχαν Τσακαλώτος, Χουλιαράκης

Ολοκληρώθηκε, πολύ σύντομα, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σοίμπλε, το Eurogroup στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά προσήλθε με στόχο την περαιτέρω γεφύρωση της απόστασης των δύο πλευρών στα ανοιχτά ζητήματα, όπως το εργασιακό και

η μείωση του αφορολογήτου.

Το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να διαπιστωθεί η σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευση, για να ανάψει το «πράσινο φως» επιστροφής των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Συνάντηση Τσακαλώτου, Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των Θεσμών

Νωρίτερα, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης είχαν συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης εξέφρασε την ελπίδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, να δοθεί μία νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Επίσης, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι σύντομη.

Οι δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ:

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup υπογράμμισε την ανάγκη να μπει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση στο ελληνικό ζήτημα

Σαπέν: Να μπει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση στο ελληνικό ζήτημα

«Μην περιμένετε μια θεαματική συνεδρίαση. Η τρόικα, σε συνεργασία με την Ελλάδα, θα πρέπει να καταλήξουν στο συμπέρασμα εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις του προγράμματος. Υπάρχουν σαφείς όροι για το πότε τηρούνται. Στην συνέχεια πιθανώς να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup.

Σόιμπλε: Δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση αλλά θα υπάρξει συμφωνία (video)

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών στην Αθήνα θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup, όπως τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την είσοδό του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ντάισελμπλουμ: Θα εξεταστεί η πιθανότητα επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, εξέφρασε την ελπίδα πως το σημερινό Eurogroup θα στείλει μήνυμα ότι Αθήνα και θεσμοί προχωρούν προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «ομαλά» και «σύντομα».

Μοσκοβισί: Μπαίνουμε σε μία διαδικασία που είναι success story (video)

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα