«Γιατί ο σύντροφός μου ζητά να πηγαίνω και με άλλους άνδρες;» – Μια ψυχοθεραπεύτρια απαντά

«Ο σύντροφός μου εδώ και επτά χρόνια, θέλει να κάνω σεξ και με άλλους άνδρες και σε ορισμένες περιπτώσεις θα ήθελε να συμμετέχει και αυτός. Πιστεύει πως αυτό θα ήθελα εγώ, όμως ποτέ δεν έχω εκφράσει τέτοια επιθυμία. Λέει ότι θέλει να κάνω ό,τι μου αρέσει αρκεί πάντα να επιστρέφω σε αυτόν και να μην τον παρατήσω. Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκω αυτή τη συμπεριφορά πολύ παράξενη».

Τα παραπάνω περιγράφει αναγνώστρια του Guardian, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει από πού έχει προέλθει αυτή η επιθυμία του συντρόφου της.

Η Pamela

Stephenson Connolly, ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη σεξουαλική δυσλειτουργία, επισημαίνει ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτή την επιθυμία του συντρόφου.

Για παράδειγμα μπορεί να αισθάνεται ότι η σεξουαλική τους ζωή χρειάζεται μια ανανέωση, αλλά δεν ξέρει με ποιον τρόπο να την πετύχει ή πώς να ξεκινήσει μια σχετική κουβέντα.

Μπορεί, επίσης, να έχει φτάσει σε ένα σημείο στη ζωή του που να νιώθει την ανάγκη να πειραματιστεί με τη σεξουαλικότητά του. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Connolly, δεδομένου του φόβου εγκατάλειψης που εκφράζει, είναι πιθανό να περνάει κρίση αυτοπεποίθησης σχετικά με την ικανότητά του να ικανοποιήσει τη σύντροφό του, προσφέροντας έτσι εναλλακτικές λύσεις.

Η Connolly συμβουλεύει την αναγνώστρια να μοιραστεί τους προβληματισμούς της με ευγενικό τρόπο, κάνοντας ερωτήσεις του τύπου «μπορείς να με βοηθήσεις να καταλάβω γιατί επιθυμείς ανοιχτή σχέση;» ή «αυτό θα κάνει πιο συναρπαστική τη σεξουαλική μας ζωή;» αποφεύγοντας να είναι επιθετική.

Πάντως, καταλήγει η ψυχοθεραπεύτρια «η επιθυμία του να σε δει με άλλον άνδρα μπορεί να αντικατοπτρίζει βαθύτερα συναισθήματα που έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό και την ερωτική έλξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα