Γιατί έχει «εχθρούς» στη Σουηδία ο Ιμπραΐμοβιτς; – Βανδάλισαν εκ νέου το άγαλμά του (video)

Σε ησυχία δεν αφήνουν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς οι οπαδοί της Μάλμε, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι έγινε μέτοχος στη… μισητή Χάμαρμπι. Συγκεκριμένα, τον γύρο του κόσμου έκανε πριν από μερικές ημέρες η είδηση πως βάνδαλοι έκοψαν τη μύτη αγάλματος του πρώην διεθνούς άσου.

Πρόκειται για άγαλμα που έχει στηθεί έξω από το γήπεδο της Μάλμε, στη Σουηδία για να τιμηθεί η προσφορά του 38χρονου επιθετικού στην περιοχή και γενικότερα στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Αυτή ήταν μια ακόμη ενέργεια

βανδαλισμού κατά του αγάλματος, έπειτα από την ανακοίνωση του περασμένου μήνα, σύμφωνα με την οποία ο «Ίμπρα» έχει επενδύσει σε αντίπαλο σύλλογο, δηλαδή στη Χάμαρμπι.

Zlatan Ibrahimovic’s statue outside Malmo’s stadium was set on fire on Wednesday in an apparent reaction to Ibrahimovic becoming a part-owner of rivals Hammarby.

(via blatteultras04/Instagram) pic.twitter.com/t0YgrsDKIv

ESPN FC (@ESPNFC) 28 Νοεμβρίου 2019

Υπενθυμίζεται ότι ο «Ίμπρα» πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάλμε πριν από 20 χρόνια. Ο πάλαι ποτέ αστέρας των Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμος να φορέσει ξανά τη φανέλα των «ροσονέρι», έχοντας ολοκληρώσει τη σεζόν στη Major League Soccer της Αμερικής με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Στις 27 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε πως είχε εξαγοράσει το 25% των μετοχών της Χάμαρμπι, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση του φετινού σουηδικού πρωταθλήματος. Την ίδια ημέρα, το ύψους 3,5 μέτρων χάλκινο άγαλμα που φιλοτέχνησε ο Πίτερ Λίντε, κατόπιν παραγγελίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σουηδίας, και τα αποκαλυπτήριά του είχαν γίνει στις 9 Οκτωβρίου, είχε βανδαλιστεί ποικιλοτρόπως από αγνώστους: το έβαψαν με σπρέι, του έβαλαν φωτιά ενώ πέρασαν και το καπάκι τουαλέτας στο δεξί του χέρι…

Επίσης, το σπίτι του Ιμπραΐμοβιτς στη Στοκχόλμη είχε γίνει κι αυτό στόχος βανδάλων, με τη λέξη «Ιούδας» να αναγράφεται στην μπροστινή πόρτα της οικίας.

October 9: Swedish club Malmo put up a statue of Zlatan Ibrahimovic outside their stadium

November 26: Zlatan announces he’s bought shares in rival club Hammarby

November 27: Malmo ultras vandalise Zlatan’s statue

December 22: Malmo ultras vandalise Zlatan’s statue…again pic.twitter.com/nK37b9Lmqq

— B/R Football (@brfootball) 23 Δεκεμβρίου 2019

The statue of Zlatan Ibrahimovic outside Malmo’s stadium has been vandalised again.

This time the nose has been cut off.

https://t.co/mSFoNmY8el pic.twitter.com/KQNbiRHnQX

BBC Sport (@BBCSport) 23 Δεκεμβρίου 2019

@Ibra_Official on the unveiling of his statue in Sweden:

“After 20 years of professional football I think is where everything ends, with a statue.”

“You have players who win trophies, you have players who get statues, then you have players who get trophies and statues” pic.twitter.com/OIMMBzNj2Y

— SPORF (@Sporf) 9 Οκτωβρίου 2019

Malmo ultras have vandalised Zlatan Ibrahimovic’s statue and house in Stockholm after he became co-owner of rivals Hammerby pic.twitter.com/CW6fykoQTl

Goal (@goal) 28 Νοεμβρίου 2019

Παρομοίασαν το άγαλμα χωρίς μύτη με τον Βόλντεμορτ

Η δεύτερη πράξη βανδαλισμού στο άγαλμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πυροδότησε άγριο… πικάρισμα στο «Twetter», παρομοιάζοντας τον σουηδό άσο με τον Βόλντεμορτ λόγω της κομμένης μύτης.

Αμέσως, ουκ ολίγοι χρήστες εντόπισαν ομοιότητα του αγάλματος με τον Βόλντεμορτ, τον κινηματογραφικό ήρωα από τις ταινίες του Χάρι Πότερ και κατέκλυσαν το Μέσο κοινωνικής δικτύωσης με ευφάνταστα tweets, πικάροντας τον σουηδό σταρ.

Voldemort or Zlatan? #likasombär #harrypotter #asliketwopeesinapod #zlatan #funny pic.twitter.com/Cv3XBf81uc

— RedlineOffside (@offside_redline) 22 Δεκεμβρίου 2019

Zlatan Ibrahimovic is AC Milan’s top scorer in Serie A this decade with 42 goals…

He left the Italian club in 2012! pic.twitter.com/r6npazJmaX

— PurelyFootball UK (@PurelyFootball) 24 Δεκεμβρίου 2019

Despite only playing for two seasons, Zlatan Ibrahimovic is AC Milan’s top scorer for the decade pic.twitter.com/VCQHg0gZD9

ESPN FC (@ESPNFC) 23 Δεκεμβρίου 2019

Zlatan Ibrahimovic is reportedly set to return to the Premier League and become Carlo Ancelotti’s first Everton signing. [Sky Italy] pic.twitter.com/NLU1HeyAUp

— Transfer News (@TransfersLlVE) 20 Δεκεμβρίου 2019

Πηγή: Γιατί έχει «εχθρούς» στη Σουηδία ο Ιμπραΐμοβιτς; – Βανδάλισαν εκ νέου το άγαλμά του (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα