Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία κατά του Μπαρμπαρούση

«Μαύρη» σελίδα για τα κοινοβουλευτικά χρονικά μετά την παρότρυνση Μπαρμπαρούση, από το βήμα της Βουλής, για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματοςΤρομακτικό κρεσέντο μίσους, ρατσισμού και σεξισμού από τον πρώην βουλευτή της Χ.Α.Ο εισαγγελέας, Γιώργος Καλούδης, ολοκλήρωσε τάχιστα την έρευνα που του ανατέθηκε από τον Άρειο Πάγο, απαγγέλοντας κατηγορία σε βάρος του βουλευτή, παραπέμποντας τη δικογραφία στον ανακριτήΑνακαλεί με δήλωσή του ο Μπαρμπαρούσης

Ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την

εισαγγελία στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του στη Βουλή για πραξικόπημα. Το πρώην στέλεχος της Χ.Α. δεν έχει συλληφθεί, όπως είχε διαρρεύσει.

Το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα απέδωσε ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής για όσα ισχυρίστηκε από του βήματος της Βουλής. Ο κ. Καλούδης ολοκλήρωσε την έρευνα που του ανατέθηκε από τον Άρειο Πάγο, που κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο με τις παρεμβάσεις των υπουργών Άμυνας όσο και με του υπουργού Δικαιοσύνης που ζήτησε έρευνα για το θέμα.

Η έρευνα του κ. Καλούδη ολοκληρώθηκε τάχιστα, με τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας και ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του βουλευτή, παραπέμποντας την δικογραφία στον ανακριτή.

Πλέον ο δικαστικός λειτουργός που θα εξετάσει τον φάκελο, θα κρίνει αν θα διατάξει την σύλληψη του βουλευτή με την διαδικασία του αυτοφώρου ή αν θα τον καλέσει σε απολογία για την υπόθεση.

Η εντολή πάντως του αντιεισαγγελέα του Αρείου, Πάγου Ζαχαρή, μετά την προσφυγή των κ.κ. Καμμένου και Κουβέλη ήταν να ερευνηθούν σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : “Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας” τιμωρείται με κάθειρξη.

Ανακάλεσε ο Μπαρμπαρούσης

«Αυθόρμητες δηλώσεις» που «δεν είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα» χαρακτήρισε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, τις εμπρηστικές διατυπώσεις που επέλεξε να χρησιμοποιήσει από το βήμα της Βουλής.

«Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα», διατείνεται και συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Μάλιστα, καταλήγει: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα».

«Αποκλειστικά στην αποστολής μας, όπως προκύπτει από το Σύνταγμα», απαντούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο», αναφέρει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την παρότρυνση Μπαρμπαρούση από το βήμα της Βουλής για πραξικόπημα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ συνεχίζει ως εξής: η αποστολή «αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων».

Η προσχηματική διαγραφή

Τις συνέπειες του νόμου για την ξεκάθαρη υποκίνηση σε στρατιωτικό πραξικόπημα, δια στόματος του Κώστα Μπαρμπαρούση, επιχειρεί να αποφύγει η Χρυσή Αυγή, αρχής γενομένης με την προσχηματική διαγραφή του από το ακροδεξιό κόμμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ουδείς από τους συναδέρφους του τον αποδοκίμασε κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή. Αντιθέτως, τον χειροκρότησαν, επευφημούσαν ενώ αργότερα η ΚΟ της Χ.Α. βγήκε στο Σύνταγμα για να συναντήσει ομάδα υποστηρικτών της.

Μεταξύ άλλων βγήκε και ο Μπαρμπαρούσης χωρίς κανένας από τους παρευρισκόμενους να ενοχλείται.

Κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Καμμένος και Κουβέλης

Τις πρώτες καταθέσεις για όσα συνέβησαν το πρωί στην Βουλή με την προτροπή του βουλευτή, ομιλητή από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση να επέμβει ο στρατός εναντίον πολιτικών, λαμβάνει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούσης που ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε ήδη κατάθεση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ενώ αυτή την ώρα καταθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Άμυνας προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία για τα λεχθέντα από του βήματος της Βουλής βουλευτή ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος.

Με αφορμή την προσφυγή των δύο υπουργών αμέσως δόθηκε εντολή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ελεγχθεί η διάπραξη εκ μέρους του κ. Μπαρμπαρούση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, το οποίο μπορεί να του αποδοθεί από την Δικαιοσύνη χωρίς έγκριση της Βουλής.

«Μαύρη» σελίδα για τα κοινοβουλευτικά χρονικά

Ό,τι πιο μαύρο έχει «ξεράσει» ποτέ η ιστορία, ακούστηκε σήμερα από το βήμα της Βουλής, διά στόματος Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος προέβη σε ένα ακόμα χυδαιολόγημα μίσους, ρατσισμού και σεξισμού, με αφορμή τη συζήτηση για το Σκοπιανό, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από τη Χρυσή Αυγή μπροστά στο ενδεχόμενο έρευνας από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε αρχικά απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως «αντί να έρθεις καβάλα στον Βουκεφάλα με την πανοπλία σου και να σώσεις τη Μακεδονία, θα έρθεις με φουστίτσα κλαρωτή, με κορδελίτσες πάνω στα μαλλιά πάνω στο μικρό μου πόνυ».

Στη συνέχεια προχώρησε σε ακόμη πιο αποκρουστική φρασεολογία, καλώντας σε πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης. «Ο στρατός», είπε, «να συλλάβει τον υπουργό Άμυνας. Να συλληφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες».

Βούτσης: Προσπάθεια κλιμάκωσης και πρόκλησης επεισοδίων

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι «βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή», διαπιστώνοντας ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ομόφωνος αποκλεισμός από τη διαδικασία

Αφού συγκροτήθηκαν τα αρμόδια όργανα, ο Νίκος Βούτσης πρότεινε την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΧA, συμφώνησαν.

Η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής για την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είχε ως εξής: «Πριν από λίγο στην ελληνική Βουλή υπήρξε ένα πρωτοφανές συμβάν όπου εκπρόσωπος ενός κόμματος προέβη σε ανοιχτή πρόσκληση για στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού.

Οι εκφράσεις αυτές, πέραν όλων των άλλων των προφανών και αυτονοήτων, θίγουν και την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που προφανώς δεν θίγονται από τέτοιου είδους προκλήσεις. Ταυτόχρονα αποτελούν μια πρόκληση διχασμού, μια πρόκληση προς τη δημοκρατία, με ενδεχόμενο πρόκλησης ακραίων στοιχείων και δημιουργίας επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην ολομέλεια του Σώματος κανείς εκ των κυρίων και κυριών της Χρυσής Αυγής να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους.

Διότι πρέπει να δοθεί από την ελληνική Βουλή ένα μήνυμα προς όλο τον ελληνικό λαό, ένα μήνυμα ενότητας, δημοκρατίας, ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα ένα μήνυμα καταδίκης του φασισμού και των εκφραστών τους, πατριδοκάπηλων που θέλουν, με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα. Είμαι σαφής, αυτή η πρόκληση, ύστερα μάλιστα από την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που επί της ουσίας κάλυψε αυτή τη συμπεριφορά, αφορά το σύνολο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και με αυτή την έννοια εισηγούμαι να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια, για την στέρηση του δικαιώματος της συζήτησης. Δεν θέλω να ξανακούσω αυτή την πρόκληση που είναι σαφές πως είναι προσχεδιασμένη, συστηματική, διχαστική και έχει να κάνει και με το τι θα συμβεί σήμερα, αύριο την Κυριακή σε αυτό τον τόπο. Πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα και την ευθύνη πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα