Για αποστασία στην Ένωση Κεντρώων κάνει λόγο ο Λεβέντης – «Σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη»

Σχέδιο αποστασίας εξυφαίνεται σε βάρος της Ένωσης Κεντρώων, κατήγγειλε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το απόγευμα της Τρίτης.

«Σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογραμμίζοντας παράλληλα «εγώ θα κάνω το παν να κρατηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα» και «αφήνω την Ένωση Κεντρώων στα χέρια του λαού και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, που της έδωσε 7%».

Συμπλήρωσε πως «είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις κάποια αντοχή» και σε αυτό απέδωσε το ότι «άρχισε να φεύγει ένας-ένας, διότι πιστεύω είναι κύμα αποστασίας», ενώ σημείωσε «εγώ δεν έβαλα ανθρώπους με ιστορία».

Ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι «ο χώρος του Κέντρου είναι η πολύφερνη νύφη».

Τι θα γίνει αν η Ένωση Κεντρώων χάσει έναν ακόμη βουλευτή

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα μείνει με πέντε βουλευτές, αν ο Αριστείδης Φωκάς κάνει πράξη την προαναγγελία της ανεξαρτητοποίησής του και καταθέσει τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προηγούμενα 24ωρα, ως «εύθραυστη» χαρακτηριζόταν και η σχέση του Ιωάννη Σαρίδη με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, με όχι απίθανο πλέον το ενδεχόμενο η Ένωση Κεντρώων να μείνει με τέσσερις βουλευτές. Να πέσει δηλαδή κάτω από το φράγμα των πέντε βουλευτών, το όριο που ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει για να νοείται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος το οποίο έχει εκλεγεί στις εθνικές εκλογές.

Αν συνεπώς η Ένωση Κεντρώων μείνει με λιγότερους από 5 βουλευτές, οι βουλευτές που της απομένουν θεωρούνται ανεξάρτητοι και η Ένωση Κεντρώων χάνει δικαιώματα εκπροσώπησής της ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως για παράδειγμα στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένωση Κεντρώων, Λεβέντης – Σχέδιο,enosi kentroon, leventis – schedio