Formula 1: Στη Sauber ο Τζοβινάτσι (εικόνες – video)

Συμπληρώθηκε το δίδυμο των οδηγών αγώνων στη Sauber για τη νέα σεζόν, καθώς σήμερα η ομάδα της Formula 1 ανακοίνωσε ότι ο Αντόνιο Τζοβινάτσι θα είναι πιλότος της από το 2019. Ο 25χρονος Ιταλός θα τρέχει στη Sauber μαζί με τον Φινλανδό Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος αποχωρεί στα

τέλη της χρονιάς από τη Ferrari, έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Τζοβινάτσι δεν είναι άγνωστος στη Sauber, πάντως, καθώς πέρυσι οδήγησε το μονοθέσιο της ομάδας στα πρώτα δύο Grand Prix του 2017 (Αυστραλία, Κίνα), αντικαθιστώντας τον τραυματία Πασκάλ Βερλάιν.

Sauber signs Giovinazzi for 2019 F1 season https://t.co/Rcwp2JMHYG

— Christian Molinari (@chmolinari) 25 Σεπτεμβρίου 2018

Η ανακοίνωση του Τζοβινάτσι από τη Sauber αφήνει τον Σουηδό Μάρκους Έρικσον χωρίς θέση οδηγού αγώνων στη Formula 1 για το 2019, ενώ η ελβετική ομάδα θα έχει εντελώς νέο δίδυμο πιλότων τη νέα σεζόν, καθώς ο Λεκλέρκ πήγε στη Ferrari, όπου αντικατέστησε τον Ραϊκόνεν.

Sauber pairs Giovinazzi with Raikkonen for 2019 F1 season https://t.co/N0utvo84Dx

— AP Sports (@AP_Sports) 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Έρικσον εντάχθηκε στο δυναμικό της Sauber ως οδηγός αγώνων το 2015, προερχόμενος από την Caterham, ωστόσο δεν θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα. Η Sauber ανακοίνωσε ότι ο 28χρονος Σουηδός θα συνεχίσει, στο ρόλο του «τρίτου οδηγού και πρεσβευτή του brand», πλάι στους Ραϊκόνεν και Τζοβινάτσι.

Marcus #Ericsson sarà terzo pilota #Sauber nel 2019 #F1 #SkyMotori #AlfaRomeo https://t.co/ILN6b79WIs pic.twitter.com/EiX5bx7VvG

— MotorSport Italia (@MotorSportIT) 25 Σεπτεμβρίου 2018



Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Formula 1, Sauber, Τζοβινάτσι,Formula 1, Sauber, tzovinatsi