Γενέθλια για τους U2: Αν υπάρχει κάποιος που να είπε καλύτερα το «ΟΝΕ» από τον Bono, είναι ο Johnny Cash (video)

Σαν σήμερα, 42 χρόνια πίσω, δημιουργείται ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα την παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ήταν Σάββατο 25η Σεπτεμβρίου του 1976 θυμάται ο Λάρρυ, όταν αυτή η περίεργη παρέα ανθρώπων συστήθηκε ως γκρουπ στην κουζίνα του στο Αρτάν.

Οι Ιρλανδοί από το Δουβλίνο έμελε να γράψουν χρυσή ιστορία από τότε. Για τους λιγότερο μυημένους να θυμίσουμε ότι U2 είναι οι Πολ Χιούσον ή Bono (φωνητικά και κιθάρα), Ντέιβιντ Ίβανς ή The Edge (κιθάρα, πλήκτρα και

φωνητικά), Άνταμ Κλέιτον (μπάσο) και Λάρρυ Μιούλεν Τζούνιορ (ντραμς και κρουστά).

Ένα από τα πλέον αγαπημένα τραγούδια όλων –ανεξάρτητα αν ακούς ή όχι (εναλλακτικό) ροκ- είναι αδιαμφισβήτητα το ΟΝΕ. Το τρίτο τραγούδι από το άλμπουμ Achtung Baby (1991) -που ως single κυκλοφόρησε μόνο του την επόμενη χρονιά- αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία τραγούδια του συγκροτήματος, με το περιοδικό Rolling Stone να το κατατάσσει στην 36η θέση στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, ενώ στη λίστα του Q Magazine να φιγουράρει πρώτο! Μάλιστα ο Bono έχει ονομάσει ΟΝΕ και μία από τις ανθρωπιστικές καμπάνιες που κάνει τα τελευταία πολλά χρόνια.

Από τότε πέρα από τους U2, το έχουν τραγουδήσει καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη και το προτιμούν στις ζωντανές εμφανίσεις τους ακόμα περισσότεροι.

Εμείς από τις περίπου 40 διασκευές που εντοπίσαμε, ξεχωρίσαμε αυτή του μέγιστου Johnny Cash που πρέπει να έκανε και τον Bono να ζηλέψει. Το τραγούδι-διασκευή σε παραγωγή του Rick Rubin βρίσκεται στο άλμπουμ Solitary Man.

Keywords
Τυχαία Θέματα