Εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ

Τι καταγγέλλει αναγνώστης στο altsantiri.grΑντιμέτωποι με τεράστιες ουρές είναι δεκάδες ασθενείς καθημερινά στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 16, στην ΟμόνοιαΑσθενείς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι και 3,5 ώρες προκειμένου να πάρουν το φάρμακο που χρειάζονταιΟ χώρος εξυπηρέτησης είναι περίπου 20-30 τετραγωνικά, στον οποίο χωρούν μόλις 20 καρέκλες«Αισθανόμαστε πολίτες έκτης κατηγορίας»

Αντιμέτωποι

με τεράστιες ουρές είναι δεκάδες ασθενείς καθημερινά στο κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 16, στην Ομόνοια, όπως καταγγέλλει αναγνώστης στο altsantiri.gr. Το φαινόμενο είναι χρόνιο και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ ότι θα μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία, δυστυχώς το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να κάνουν τη ζωή των ασθενών ή των συγγενών τους ακόμα πιο δύσκολη.

Από το συγκεκριμένο φαρμακείο (υπάρχουν άλλα εννιά συνολικά στην Αττική) χορηγούνται φαρμακευτικά σκευάσματα υψηλού κόστους για ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, κυρίως καρκινοπαθείς και χρονίως πάσχοντες. Έτσι, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι που περιμένουν στην ουρά είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι και 3,5 ώρες προκειμένου να πάρουν το φάρμακο που χρειάζονται.

Ο χώρος εξυπηρέτησης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που μας έγινε, είναι περίπου 20-30 τετραγωνικά, στον οποίο χωρούν μόλις 20 καρέκλες. Όλοι οι υπόλοιποι, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έξω. Άλλοι στο πεζοδρόμιο κι άλλοι στην στοά που βρίσκεται δίπλα.

«Αισθανόμαστε πολίτες έκτης κατηγορίας», μας είπε ασθενής που επισκέπτεται συχνά το συγκεκριμένο φαρμακείο για να προμηθευτεί το φάρμακο του και συνέχισε: «Είναι δυνατόν να περιμένει κάποιος τόση ώρα, ενώ λίγο νωρίτερα μπορεί να έχει κάνει χημειοθεραπεία; Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Πού να δείτε τι συμβαίνει όταν βρέχει. Δεν ξέρουμε πού να κρυφτούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα