Φουντώνει η ονοματολογία ενόψει του ανασχηματισμού – Πιθανότατα γύρω στις 19.00 η ανακοίνωση

Ο Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται να προκρίνεται για τη θέση του υπουργού Οικονομίας και ΑνάπτυξηςΟ Δημήτρης Βίτσας δεν μετακινείται στο υπουργείο Μεταναστευτικής ΠολιτικήςΣενάριο υπουργοποίησης της προέδρου και διοικήτριας του ΟΑΕΔ, Μαρίας Καραμεσίνη

Όλο και φουντώνει η ονοματολογία με αφορμή τον επικείμενο διορθωτικό ανασχηματισμό, ο οποίος θ’ ανακοινωθεί εκτός σοβαρού απρόοπτου μετά τις 21:00. Στον μακρύ κατάλογο των ονομάτων προστέθηκε

ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος φαίνεται να προκρίνεται ως η καλύτερη λύση για το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και εξαιρετικός οικονομολόγος συγκεντρώνει, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, τις περισσότερες πιθανότητες για ν’ αντικαταστήσει τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σε ό,τι αφορά στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, η οποία επίσης έμεινε κενή μετά την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου, αρκετά πιθανό είναι το σενάριο να καλυφθεί από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν αποκλείεται να δούμε εκεί την πρόεδρο και διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Για την τρίτη κενή θέση, αυτή του υφυπουργού Παιδείας η οποία είναι κενή από τις 14 Ιανουαρίου μετά την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι, δεν έχει ακουστεί για την ώρα κάποιο όνομα.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως αποκλείεται το ενδεχόμενο μετακόμισης του Δημήτρη Βίτσα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, στη θέση του Γιάννη Μουζάλα χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θ’ αποχωρήσει από το υπουργικό συμβούλιο. Τη θέση του, αν τελικά συμβεί αυτό, ενδέχεται να πάρει ένα νέο πρόσωπο.

Για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως γράψαμε και χθες, δεν έχει αλλάξει κάτι και εκτός σοβαρού απρόοπτου θα παραμείνει στη θέση του μετά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Τέλος, έχουν ακουστεί επίσης τα ονόματα της Ράνιας Σβίγγου, Πάνου Ρήγα και Κώστα Ζαχαριάδη.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό και ενδεχομένως τα νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο να είναι διαφορετικά. Όπως και να έχει, το altsantiri.gr θα σας κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις μέχρι και την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα