Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη – Κλειστή η Διονύσου (video)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (09/09) στη Νέα Μάκρη και κινείται προς τον Διόνυσο και τα λατομεία της περιοχής, στο «αναγεννημένο δάσος» της περιοχής. Πυρκαγιά που ξεκίνησε από αυτοκίνητο… Κλειστή η λεωφόρο Διονύσου, ενισχύονται οι δυνάμεις. Μεγάλη πυρκαγιά και στα Καλύβια, κοντά σε σπίτια το μέτωπο…

Η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη καίει δασική έκταση επί της λεωφόρου Διονύσου,

αυτή τη στιγμή δεν απειλεί κατοικίες και η πυροσβεστική δίνει μάχη για να μην εξαπλωθεί, καθώς, όπως αναφέρθηκε, έχει πάρει πορεία προς την Πεντέλη. Νωρίτερα, εστία υπήρχε και στον Νέο Βουτζά, φωτιά που φέρεται να έπιασε από καλώδιο της ΔΕΗ.

Λόγω της κατάστασης, έχει κλείσει η λεωφόρος Διονύσου στο ρεύμα προς Νέα Μάκρη, από τον Άγιο Πέτρο μέχρι και τη Νέα Μάκρη. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με 41 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα. Οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Πιθανώς έχουν από την πυρκαγιά καεί και μετασχηματιστές της ΔΕΗ, καθώς έχουν αναφερθεί διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Νέας Μάκρης και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε από όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στο δρόμο, στο ύψος των σκουπιδιών του Διονύσου.

Όσον αφορά στον Νέο Βουτζά, η φωτιά ξέσπασε από μετασχηματιστή σε κολόνα της ΔΕΗ κι ευτυχώς σβήστηκε έγκαιρα πριν πάρει διαστάσεις, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Μεγάλη πυρκαγιά και στα Καλύβια – Κοντά σε σπίτια το μέτωπο

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς μετά τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Νέα Μάκρη, ξέσπασε ακόμα μία, αυτήν τη φορά σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Για την κατάσβεση έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Φέριζα, στον δήμο Σαρωνικού Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 9, 2020

Σημειώνεται ότι ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε έκταση με ξερά χόρτα στα Μέγαρα. Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν εμπνέει ανησυχία.

Πυρκαγιά και στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη δημοτική ενότητα Αγίας Βαρβάρας του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 1 Ε/Π. Το έργο της πυρόσβεσης καθιστούν δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νέα Μάκρη Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 9, 2020

Συνεχίζεται η μάχη με το πύρινο μέτωπο στα Φαρακλάτα στην Κεφαλονιά

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (08/09) στα Φαρακλάτα της Κεφαλλονιάς, κοντά στη Λαγκάδα. Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από 17 πυροσβέστες, 6 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να συνδράμουν στην κατάσβεση και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Στην κατάσβεση συμμετέχουν, ακόμα, εθελοντές της ΕΟΔ Κεφαλλονιάς με τρία οχήματα, καθώς και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργοστολίου.

H φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, βρίσκεται μακριά από κατοικίες.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Φαρακλάτα Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 8, 2020


Φωτογραφίες: sooc.photos, marathonpress.gr, facebook: Dimitris Georgatzis

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Διόνυσο, Νέο Βουτζά – Διακοπές, Μάκρη,fotia, dionyso, neo voutza – diakopes, makri