«Φωτιά» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο – Ινφαντίνο: Αποκλεισμός από παντού σε όποιον αγωνιστεί στη νέα ευρωπαϊκή Super League (εικόνες)

Θέμα με τη δημιουργία κλειστής Super League στην Ευρώπη από τους «μεγάλους» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπάρχει, και σ’ αυτό το ενδεχόμενο πήρε θέση ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, απειλώντας τους παίκτες. Να θυμίσουμε ότι έχει αντιδράσει και η ένωση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Συγκεκριμένα, ο Τζιάνι Ινφαντίνο προειδοποίησε όσους παίκτες αγωνιστούν στην νέα ευρωπαϊκή

Super League, σε περίπτωση που αυτή δημιουργηθεί, πως θα τιμωρηθούν με απαγόρευση συμμετοχής σε Μουντιάλ, Euro, Μουντιάλ συλλόγων και εθνικά πρωταθλήματα. Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε σε ομάδα δημοσιογράφων στην έδρα της FIFA και ήταν σαφής για τιμωρία των παικτών αν φύγουν από τις επίσημες διοργανώσεις που αναγνωρίζει η παγκόσμια ομοσπονδία για να ενταχθούν σε ένα «ιδιωτικό πρωτάθλημα».

BREAKING: @FIFAcom president Gianni Infantino says any players involved in a European Super League would be banned from playing international football #SSN pic.twitter.com/euHedck0tS

Sky Sports News (@SkySportsNews) 7 Νοεμβρίου 2018

«Είτε είσαι μέσα, είτε είσαι έξω», είπε χαρακτηριστικά. «Η ιδέα είναι πως αν φύγεις, τότε φεύγεις. Δεν μπορείς να έχεις το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο και να βρούμε λύσεις που θα ωφελήσουν τις ομάδες, αλλά και όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα», συμπλήρωσε ο νομικός διευθυντής της FIFA, Άλασνταιρ Μπελ. Ο Ινφαντίνο προειδοποιεί όχι μονάχα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και για το Euro και τα εθνικά πρωταθλήματα, διοργανώσεις όπου θα απαγορευτεί να αγωνιστούν οι παίκτες.

#FIFA President Gianni Infantino says players from clubs intending to form a breakaway European Super League could be excluded from the #WorldCup , European Championship and national leagues pic.twitter.com/wYMNgLsjZZ

— Xinhua Sports (@XHSports) 8 Νοεμβρίου 2018

Να θυμίσουμε ότι 11 ομάδες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία) θα είναι τα ιδρυτικά μέλη σύμφωνα με το σχέδιο. Οι ιδρυτικές ομάδες -οι οποίες δεν θα αντιμετωπίσουν υποβιβασμό για 20 χρόνια -είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους, η Τσέλσι, η Άρσεναλ, το Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Μίλαν και η Μπάγερν. Οι πέντε «αρχικοί φιλοξενούμενοι», σύμφωνα όσα έχουν διαρρεύσει, είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Μαρσέιγ, η Ίντερ και η Ρόμα.

Σημειώνεται ότι το πλάνο που υπάρχει, φέρεται να είναι παρόμοιο με αυτό της Euroleague, κάτι που σημαίνει ότι δεν αντιτίθεται στους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ένωσης, άρα δεν προκύπτει νομικό ζήτημα.

FIFA President Gianni Infantino has stated that players who play in the proposed European Super League will be BANNED from playing international football…

That's one way to go about getting your own way, Gianni. pic.twitter.com/72vjjRahFD

— 888sport (@888sport) 7 Νοεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα