Βαλένθια: Θετικός στον κορονοϊό και ο Μανγκαλά μετά τον Γκαράι

Μετά τον Εζέκιελ Γκαράι, ο Ελιακίμ Μανγκαλά, παραδέχθηκε στο Twitter ότι είναι ένας από τους παίκτες της Βαλένθια που έχει «χτυπηθεί» από τον κορονοϊό. Θετικός και ο πρόεδρος της σερβικής Ομοσπονδίας. Επίθεση Ρούνεϊ σε κυβέρνηση, Ομοσπονδία και Premier League…

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος γάλλος διεθνής έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του: «Έμαθα ότι είμαι θετικός στον #coronavirus. Αισθάνομαι καλά και δεν έχω κανένα σύμπτωμα που να συνδέεται

με τον ιό. Είμαι, ωστόσο, σε καραντίνα στο σπίτι και χωρισμένος από την οικογένειά μου. Έμαθα ότι μπορούμε να μεταφέρουμε τον ιό χωρίς συμπτώματα, γι΄ αυτό συστήνω σε όλους να ακολουθήσουν τα μέτρα περιορισμού και να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή με άλλους ανθρώπους, ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά».

pic.twitter.com/q6J0sINmz8

— Eliaquim Mangala (@Elia22Mangala) March 15, 2020

Την είδηση για τον Εζέκιελ Γκαράι γνωστοποίησε την Κυριακή (15/03) η διοίκηση της Βαλένθια, η οποία επεσήμανε πως εκτός του Αργεντινού έχουν προσβληθεί και άλλα άτομα από το τεχνικό επιτελείο των «νυχτερίδων».

#VCF : 5 joueurs testés positifs !

Ezequiel Garay, ainsi que quatre autres joueurs du Valencia CF, dont les noms n’ont pas été révélés, ont été testés positifs au #COVID19. pic.twitter.com/o7fKKhVAIu

— Mordu 2 Foot (@Mordu2Foot) March 15, 2020

Υπενθυμίζεται ότι η ισπανική ομάδα ταξίδεψε στο Μιλάνο τον Φεβρουάριο για τον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League με την Αταλάντα, ο οποίος διεξήχθη με την παρουσία οπαδών στο «Σαν Σίρο», προτού τεθούν οι περιορισμοί σε αθλητικά γεγονότα στην Ιταλία, χώρα που πλήττεται με σφοδρότητα από τον κορονοϊό. Μετά τον αγώνα, οπαδοί της Βαλένθια επέστρεψαν με ύποπτα συμπτώματα του κορονοϊού. Επίσης, η ρεβάνς έγινε χωρίς κόσμο.

https://t.co/TBW36cvUro defender Eliaquim Mangala and Ezequiel Garay among five Valencia players and staff to test positive for coronavirus https://t.co/HNAkoBqvCS pic.twitter.com/V0rAtYohI5

— Whatsupblog9ja (@whatsupblog9ja) March 16, 2020


Την ίδια ώρα στην Ισπανία η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τον Πέδρο Σάντσεθ να έχει πάρει εδώ και ημέρες έκτακτα μέτρα.

Με κορονοϊό ο πρόεδρος της σερβικής Ομοσπονδίας αλλά το ποδόσφαιρο συνεχίζει

Το σερβικό ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε την αγωνιστική δραστηριότητά του, ακόμα και αφότου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FSS), Σλάβισα Κόκεζα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τα νέα για τη μόλυνση του Κόκεζα προέρχονται από την πιο επίσημη πηγή: το γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν στις τελευταίες ώρες. «Μού μίλησε, αισθάνεται καλά», είπε ο Βούτσιτς.

Ο Κόκεζα παρέστη στο συνέδριο της UEFA, στο Άμστερνταμ, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, η λοίμωξη δεν συνέβη στην ολλανδική πόλη, αλλά στο Μιλάνο. «Όλα ξεκίνησαν από εκεί», ήταν τα λόγια του Προέδρου, όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.

Ο Βούτσιτς δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη φερόμενη μόλυνση του Κόκεζα στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δύο συνεργάτες του, που ήταν μαζί του στο ‘Αμστερνταμ, ήταν αρνητικοί στην εξέταση για τον Covid-19.
Το παράδοξο είναι, πάντως, ότι, παρά την ασθένεια του επικεφαλής της, το σερβικό ποδόσφαιρο δεν ανέστειλε τη δραστηριότητά του.

Fudbalski savez Srbije uputio je važno obaveštenje klubovima povodom uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji… #obavestenje #fss #fudbal #srbija #zajednica #superligasrbije #prvaligasrbije #covid19 #coronavirus https://t.co/CE5UgqpTfR

Super liga Srbije (@SuperLigaSrbija) March 16, 2020


Η είδηση για τη λοίμωξη του προέδρου μοιράστηκε από την ίδια την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέσω δελτίου Τύπου που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσει ανακοίνωση διακοπής των αγώνων. Τα μόνα μέτρα που υιοθετήθηκαν από τη σερβική κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αφορούν στην απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 1.000 ατόμων.

славиша кокеза злочин кој трае pic.twitter.com/G35bW66olq

— сафет (@Pavlovikj) March 3, 2020


Επίθεση Ρούνεϊ σε κυβέρνηση, Ομοσπονδία και Premier League

«Τρελαμένος» με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας για τους χειρισμούς τους στο θέμα του κορονοϊού εμφανίστηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ, παραλληλίζοντας τη στάση τους απέναντι στους παίκτες με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει κάποιος σε γουρούνια…

Coronavirus: Rooney Says Footballers Treated As ‘Guinea Pigs’ – https://t.co/XNGwBahytG pic.twitter.com/rOlY8H3RYi

— StarnewsGH (@Starnews_GH) March 16, 2020


«Αναρωτιέμαι, γιατί έπρεπε να περιμένουμε ως την Παρασκευή; Δηλαδή έπρεπε να αρρωστήσει ο Μικέλ Αρτέτα για να κάνουμε το αυτονόητο;», έγραψε στους «Times» ο επιθετικός της Ντέρμπι Κάουντι.

«Για τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τις οικογένειές τους ήταν μια ανησυχητική εβδομάδα, στην οποία εσείς δείξατε έλλειμμα ηγεσίας, από την κυβέρνηση μέχρι την Ομοσπονδία και την Πρέμιερ Λιγκ. Τουλάχιστον, μετά την έκτακτη συνάντηση πήραν τη σωστή απόφαση», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε σε πολύ σκληρό τόνο και ύφος: «Οι ποδοσφαιριστές στην Αγγλία ένιωσαν ότι τους συμπεριφέρονται σαν γουρούνια Γουϊνέας. Ξέρω πώς νιώθω. Αν κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς μου προσβληθεί από τον ιό εξαιτίας μου, επειδή θα έπρεπε να αγωνιστώ όταν αυτό δεν είναι ασφαλές, θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να σταματήσω. Και δεν θα συγχωρούσα ποτέ τις αρχές γι΄ αυτό».

Rooney estalló tras la decisión en Inglaterra de continuar con el fútbol pese al coronavirus: “Los futbolistas fueron tratados como conejillos de indias” https://t.co/pKG8gpuK80

— Infobae América (@infobaeamerica) March 16, 2020

Πηγή: Βαλένθια: Θετικός στον κορονοϊό και ο Μανγκαλά μετά τον Γκαράι - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα