Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ με παρεμβάσεις του έκανε το καπιταλιστικό σύστημα πιο… δίκαιο

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος  υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολίτικης του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως επί διακυβέρνησης δικής τους το καπιταλιστικό σύστημα έγινε δικαιότερο.

«Επι 4,5 χρόνια γδέρνατε τον κόσμο. Χρειάζεται λίγο αυτοσυγκράτηση. Έχετε δοκιμαστεί. Δεν επιτρέπεται ειδικά ο κ. Τσακαλώτος να λέει πράγματα που δεν ισχύουν» απάντησε μεταξύ άλλων από το ΚΚΕ

ο Θανάσης Παφίλης.

Ο κ. Παφίλης συνέχισε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί και υπηρέτησε το καπιταλιστικό σύστημα και άνοιξε το δρόμο στην ΝΔ. «Νομιμοποίησε στα μάτια αριστερών πράγματα που ούτε τα διανοούμασταν: Αμερικάνους, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις κ.α.» είπε.

Ανταπαντώντας ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «εσείς λέτε κ. Παφίλη ότι είστε κατά της διαφθοράς και μετά το παίρνετε πίσω λέγοντες ότι το σύστημα του καπιταλισμού τα έχει αυτά και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Υπάρχει σύστημα καπιταλιστικό που με παρεμβάσεις μπορείς να το κάνεις λιγότερο άδικο; Σε αυτό να απαντήσεις Θανάση».

«Ο κ. Τσακαλώτος μας λέει ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει δίκαιο σύστημα. Πείτε το στον κόσμο. Λετε ότι εσείς θα το κάνετε πιο δίκαιο. Πως; Όπως το κάνατε 4 χρόνια και γδάρατε τον κόσμο;» είπε ο κ. Παφιλης.

Αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ του κ. Τσακαλώτου και του υπουργού Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να «διαφημίζει» την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων καθώς «ο κ. Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών δεν εκταμίευσε τα κονδύλια για την κάλυψη του κόστους».

«Προσπαθήσαμε με όσα μέτρα και χρήματα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες. Επί δικών μας ημερών μειώθηκε ο δείκτης των ανθρώπων που δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακα» είπε ο κ. Τσακαλώτος, με τον υπουργό Υγείας, να απαντά: «κ.Τσακαλώτε επεκτείνατε το μέτρο που εμείς το 2014 είχαμε φέρει για την κάλυψη των ανασφάλιστων αλλά δεν είδα κ. Τσακαλώτε να δίνετε και τις πιστώσεις για να καλύπτονται οι ανάγκες των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ .Γι αυτό και εμείς βρήκαμε τις τρύπες που προσπαθούμε να καλύψουμε» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ με παρεμβάσεις του έκανε το καπιταλιστικό σύστημα πιο… δίκαιο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα