Φώφη, απελπιστικά μόνη στο ΚΙΝΑΛ κατά της συμφωνίας για Σκοπιανό

Σε μονοπάτια «μητσοτακικά» φαίνεται ότι κινείται η Φώφη Γεννηματά, πηγαίνοντας κόντρα στους υπόλοιπους πέντε του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, αναφορικά με τη συμφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια.

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν η μόνη που χαρακτήρισε

αρνητική τη συμφωνία που λύνει ένα πρόβλημα 25 χρόνων, γεγονός που οδήγησε σε μη συμφωνία σχετικά με το θέμα.

Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξαν την θέση ότι ναι μεν η συμφωνία έχει γκρίζες ζώνες αλλά κινείται σε θετική κατεύθυνση και πρέπει επιτέλους να λυθεί. Πρόσθεταν ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να δείξει ότι ταυτίζεται με την αποθέωση της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό, ούτε και με την απορριπτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να συνδράμουν με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους οι Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Πωλίνα Λάμψα και Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Το πρωί της Πέμπτης η Φώφη Γεννηματά εξέδωσε και αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με τη στάση της. «Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων. Η υλοποίησή της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κάνει λόγο για αβεβαιότητες και πως υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης.

«Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με τη νέα ονομασία και εάν η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ σταλεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Επισημαίνει τις επιβλαβείς κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις επιπτώσεις από την εμπλοκή του θέματος στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας την οποία κατηγορεί για διγλωσσία και χειρισμούς υπογραμμίζοντας ότι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και στο μείζον αυτό Εθνικό θέμα.

Επίσης, η κ. Γεννηματά επικρίνει και τη ΝΔ καθώς φέρει διαχρονικά την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος και με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις της, δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής. Για το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα