Σέντρα στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου – Στο… πιάτο σας όλες οι ομάδες του Μουντιάλ (video)

Η μεγάλη γιορτή του Μουντιάλ της Ρωσίας ξεκινά. Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα (18:00) της Πέμπτης (14/6), με την συνάντηση ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, στο Luzhniki Stadium της Μόσχας. Θα προηγηθεί η φαντασμαγορική τελετή έναρξης.

Αυτό είναι το παγκόσμιο Κύπελλο των δυο ηπείρων (Ασίας και Ευρώπης), συνολικού κόστους 16 δισ. ευρώ, που το καθιστά ως

το ακριβότερο όλων των εποχών. Οι 64 αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα ολοκληρωθεί επίσης στο Luzhniki Stadium, θα φιλοξενηθούν σε 11 πόλεις και 12 στάδια και θα γίνουν για πρώτη φορά στην Ιστορία με την χρήση του Var (video assistant referee).
Μιλάμε για ένα τουρνουά, στο οποίο η συνολική αξία των 736 παικτών που έχουν δηλωθεί από τους προπονητές των 32 φιναλίστ, να φτάνει τα 12,6 δισ ευρώ και με την Γαλλία να παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέσο όρο και την Ρωσία το μικρότερο (5,03).

Το Μουντιάλ της Ρωσίας, που θα μοιράσει επίσης στις 32 φιναλίστ 344.000.000 ευρώ και έχει μπροστά του την πρόκληση της κατάρριψης δέκα περίεργων ρεκόρ. Ανάμεσά τους και ένα με κοινή αναφορά τους την εθνική Ελλάδας και δύο προπονητές της.

Η Ισπανία άλλαξε προπονητή λίγες ώρες από τη σέντρα και θα πορευτεί με τον Φερνάντο Ιέρο στον πάγκο της. Οι «φούριας ρόχας» είναι, πάντως, οι πιο… κουρασμένοι, με βάση το πόσο αγωνίστηκαν οι παίκτες μέσα στη σεζόν.

Θα παίξουν στο Μουντιάλ διάσημοι αστέρες που σηκώνουν τα… έθνη στις πλάτες τους. Θα δούμε για πρώτη φορά «ballgirls» ως ένα ισχυρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων και στο ποδόσφαιρο.

Με εκπληκτικό βίντεο η Βραζιλία διαφήμισε το Μουντιάλ και τη συμμετοχή της, την ίδια ώρα που η γενέτειρα του Μέσι (Ροζάριο) έχει βαφτεί στα… χρώματα της Αργεντινής.

Υπάρχουν και σπουδαίοι παίκτες που θα απουσιάσουν από την διοργάνωση για διάφορους λόγους, μέσα σ’ αυτούς είναι και ο Μάουρο Ικάρντι. Οι Βραζιλιάνοι θα κάνουν σεξ στα ρεπό και μακριά από το ξενοδοχείο, ενώ ο Γιοακίμ Λεβ σταμάτησε τις… επαφές των παικτών με τις γυναίκες τους. Στο Μεξικό οι διεθνείς έκαναν ήδη τρελό πάρτι με 30 συνοδούς πολυτελείας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει επίλεκτους καταδρομείς να τον φυλάνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ «32» ΟΜΑΔΩΝ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΡΩΣΙΑ
Η εθνική ομάδα της Ρωσίας είναι η διοργανώτρια χώρα και δεν «ίδρωσε» για να πάρει μια θέση στα τελικά. Οι οικοδεσπότες έχουν μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά όχι και τις ανάλογες δυνατότητες για της στηρίξουν. Έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά οι ειδικοί του αθλήματος υποστηρίζουν πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κάνει βήματα, πέραν από την πιθανή πρόκριση από την Α’ φάση των ομίλων. Το μεγαλύτερο όπλο της Ρωσίας είναι περισσότερο οι φίλαθλοι της, παρά η ομάδα της… Κάτι που φαίνεται και από την 66η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.
ΥΠΕΡ
Βασίζεται πολύ στο ομαδικό παιχνίδι και στο συνεχές τρέξιμο, ενώ είναι πολύ καλή και στην κάλυψη των κενών χώρων. Είναι μια ομάδα που τρέχει όλο το 90λεπτο και ασκεί πίεση σε όλους τους χώρους.
ΚΑΤΑ
Δύσκολα, μα πολύ δύσκολα δημιουργεί ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ. Δεν έχει το μεγάλο όνομα, επίσης, που θα συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του και ταυτόχρονα θα κάνει το κάτι παραπάνω σε κρίσιμες στιγμές.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΣΤΑΝΙΣΛΑΒ ΤΣΕΡΤΣΕΣΟΦ: Πρώην διεθνής τερματοφύλακας της Σοβιετικής Ένωσης και έπειτα της Ρωσίας. Οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του, ως προπονητής στα τελικά του Μουντιάλ του 1994 και του 2002, ενώ ανέλαβε ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το 2016. Σε συλλογικό επίπεδο ήταν προπονητής στη Ντιναμό Μόσχας και στη Λέγκια Βαρσοβίας.
ΑΣΤΕΡΙ
ΙΓΚΟΡ ΑΚΙΝΦΕΕΦ: Ο διεθνής τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, με την οποία έχει πάνω από 100 συμμετοχές. Είναι ο ηγέτης της ομάδας μέσα στο γήπεδο, δίνοντας συνεχώς οδηγίες στους συμπαίκτες του.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Η Ρωσία (και ως Σοβιετική Ένωση) έχει 10 συμμετοχές σε τελικά της διοργάνωσης, το 1966 πήρε την 4η θέση, στα προημιτελικά έπαιξε το 1958, το 1962 και το 1970.

تعرف على منتخبات #روسيا2018:
صاحبة الضيافة روسيا #RUS
تنافس ضمن المجموعة الأولى:

Keywords
Τυχαία Θέματα