Νέοι φάκελοι με ύποπτη σκόνη σε άλλα τέσσερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα – 17 συνολικά σε όλη τη χώρα

Τις 17 έφτασαν οι επιστολές σε πανεπιστήμιαΤο Γενικό Χημείο του Κράτους τέθηκε άμεσα σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να ελέγχει το περιεχόμενο των φακέλωνΜε παραλήπτη τον αντιπρύτανη ο φάκελος στα ΓιάνννεναΤι περιείχαν μέσα οι φάκελοιΚλειστό και σήμερα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συναγερμός σήμανε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική για την ύπαρξη ύποπτων δεμάτων στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, στα Γιάννενα και στην Πάτρα.

Το

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Λαμία ήταν κι αυτό μέσα στους παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων από την Ινδία, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος. Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν το περιεχόμενο των φακέλων προκειμένου να σιγουρευτούν αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με το lamiareport, οι υπάλληλοι μόλις συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για τα πακέτα που σε άλλα ιδρύματα περιείχαν σκόνη, ειδοποίησαν τις αρχές και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις χημικού κινδύνου.

Με παραλήπτη τον αντιπρύτανη ο φάκελος στα Γιάνννενα

Στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έφτασε με τα ΕΛΤΑ, στις 08:15 σήμερα, ένας ακόμη ύποπτος φάκελος από την Ινδία. Ο φάκελος έγραφε στα αγγλικά αντιπρύτανης, χωρίς να κατονομάζεται ο παραλήπτης.

Αμέσως, ενημερώθηκε η αστυνομία και σε λίγη ώρα αναμένεται να παραλάβει την ύποπτη αλληλογραφία η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Ύποπτοι φάκελοι σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Φάκελος, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Αμέσως μετά ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και ήδη η Αστυνομία έλαβε μέτρα έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Παράλληλς, ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε σε ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για την παραλαβή του. Οι εγκαταστάσεις του κολεγίου βρίσκονται επί της οδού Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Το περιεχόμενο των φακέλων

Το φως της δημοσιότητας «είδε» σήμερα ο φάκελος με τη σκόνη που στάλθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πολυτεχνείο και σε άλλα 15 εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ύποπτοι φάκελοι στάλθηκαν συνολικά σε 14 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά είναι: το Πανεπιστημίο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, η Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Γενικό Χημείο του Κράτους, η σκόνη που βρέθηκε στους φακέλους που εστάλησαν στα παραπάνω πανεπιστήμια περιέχουν «βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Κλειστό και σήμερα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε αναστολή παραμένουν και σήμερα οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στον Λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με απόφαση της πρύτανη του ιδρύματος, Χρυσής Βιτσιλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα