O καταδικασμένος Γκρούεφσκι κρύβεται στην Ουγγαρία, αλλά κάνει αντιπολίτευση μέσω facebook

Μπορεί ο πρώην -καταδικασμένος- πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι να βρίσκεται εξαφανισμένος στην Ουγγαρία το τελευταίο περίπου δίμηνο για να αποφύγει τη φυλάκιση δύο ετών που του έχει επιβληθεί, αλλά αυτό δεν τον πτοεί από το να ασκεί κριτική στην καθ’ όλα νόμιμη κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Τη στιγμή λοιπόν που η γείτονα χώρα βρίσκεται σε «πυρετό» διαβουλεύσεων και συζητήσεων στο κοινοβούλιο για την ψήφιση των

τεσσάρων τροπολογιών της αναθεώρησης του Συντάγματος, ο κ. Γκρούεφσκι αποφάσισε να εμφανιστεί μέσω… facebook και να μιλήσει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Για τους βουλευτές του κόμματος της πλειοψηφίας, αυτή δεν είναι μια νύχτα για ύπνο. Αυτή η νύχτα είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποφασίσετε αν θα βάλετε το εθνικό συμφέρον πάνω από τα προσωπικά και κομματικά κίνητρα», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρούεφσκι, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι δύο χώρες μπορούν να καταλήξουν σε μια καλύτερη συμφωνία από την υπάρχουσα.

Σημειώνεται ότι στον Νίκολα Γκρούεφσκι έχει παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία, οι Αρχές της ΠΓΔΜ και η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ όμως απαιτούν την επιστροφή του, για να εκτίσει την ποινή του όπως προβλέπει ο νόμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα