Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Πρέβεζα – Στα 520.000 η λεία από διαρρήξεις και κλοπές

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας. Ταυτοποιήθηκαν εννέα ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί συνεργοί τους, καθώς και τέσσερα ακόμα άτομα, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 24 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε μονοκατοικίες, οχήματα και επιχειρήσεις, καθώς και

μία υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου με μεγάλο χρηματικό ποσό από επαγγελματικό χώρο. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 520.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019.

Πώς δρούσαν

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας:

μετέβαιναν στους «στόχους» που επέλεγαν είτε πεζοί είτε με οχήματα,βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών και στη συνέχεια διαρρήγνυαν μονοκατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα αξίας και χρήματα,φορούσαν γάντια κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να μην αφήνουν ίχνη στον τόπο του εγκλήματος και να δυσχεραίνουν έτσι την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές Αρχές,τέλος, τα κλοπιμαία, τα διοχέτευαν είτε στους ανωτέρω τέσσερις κλεπταποδόχους, είτε τα εκποιούσαν οι ίδιοι σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αθήνας.Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, έχουν διαπράξει:15 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών σε μονοκατοικίες, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές,διάρρηξη επαγγελματικού χώρου, με τη συμμετοχή των δύο ανωτέρω συνεργών τους, από όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με μεγάλο χρηματικό ποσό,δύο κλοπές σε επιχειρήσεις, από όπου αφαίρεσαν κυρίως τεχνικό εξοπλισμό,δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Πηγές: lawandorder.gr, astynomia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα