Ουκρανία: Άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδα κρατάει όμηρο υψηλόβαθμο αστυνομικό

Άνδρας οπλισμένος με χειροβομβίδα διέφυγε την Πέμπτη (23/07) της σύλληψης και συνέλαβε όμηρο υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας στην πόλη Πολτάβα στην κεντρική Ουκρανία, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με σύλληψη ομήρων που σημειώνεται στην Ουκρανία σε διάστημα τριών ημερών. Την Τρίτη (21/07), ένας οπλισμένος άνδρας είχε συλλάβει δεκάδες ομήρους σε ένα λεωφορείο για ώρες προτού τους αφήσει ελεύθερους.

lang="en" dir="ltr">Roman Skrypnyk from Poltava in central Ukraine, who took a policeman hostage while the law enforcer tried to detain him, has released the officer & hid in the woods in the Reshetyliv district of the Poltava region, the regional police reports. Operation to detain him is underway. pic.twitter.com/1ZoNIxRA7H

— Hromadske Int. (@Hromadske) July 23, 2020

Σήμερα η αστυνομία προσπαθούσε να συλλάβει άνδρα που ήταν ύποπτος για περιστατικό πειρατείας σε όχημα όταν αυτός έβγαλε μια χειροβομβίδα και απείλησε να σκοτώσει τον έναν από τους αστυνομικούς, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που έγιναν μαζί του, ο άνδρας αντήλλαξε τον αστυνομικό που απειλούσε να σκοτώσει με έναν συνταγματάρχη της αστυνομίας και έφυγε μαζί του με αυτοκίνητο που του παρείχε η αστυνομία.

Criminal suspect with grenade takes police chief hostage in Ukraine https://t.co/cwjiqxNwj9 via @nypost

— MontanaMama

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri