Εξαιρούνται από το Υπερταμείο 2.330 ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος – Με υπουργική απόφαση

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση του ΥΠΟΙΚΘα συνεχιστεί η διαδικασία ταυτοποίησης των ακινήτωνΣύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Πρώτη σημαντική νίκη στον αγώνα υπεράσπισης των μνημείων

Η θεσμική θωράκιση για τα 2.330 ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που εξαιρούνται από το «Υπερταμείο» με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών αποτελεί πλέον γεγονός, καθώς δημοσιεύτηκε στις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά θα συνεχιστεί η διαδικασία «ταυτοποίησης των ακινήτων της ως άνω απόφασης του υπουργού

Οικονομικών για την έκδοση νέων πράξεων εξαιρετέων ακινήτων ανά υπουργείο ή μεμονωμένα, όπου τούτο απαιτείται».

Σημειώνεται ότι επίσης 21/1, είχε δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που εξουσιοδοτούσε τον υπουργό Οικονομικών να ανακαλέσει την απόφασή του ως προς τη μεταβίβαση των επίμαχων ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.».



Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Πρώτη σημαντική νίκη στον αγώνα υπεράσπισης των μνημείων

Με τη σειρά του, την ικανοποίησή του εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), κάνοντας λόγο για «μια πρώτη σημαντική νίκη στον αγώνα υπεράσπισης των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των ακινήτων του ΥΠΠΟΑ από τη μεταβίβασή τους στο Υπερταμείο» .

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει στη συνέχεια ότι «ο αγώνας, όμως, συνεχίζεται. Είναι επιτακτικό να παλέψουμε για να εξαιρεθούν και όσα μνημεία ή ακίνητα του ΥΠΠΟΑ περιλαμβάνονται στα 72.000 ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ (και δια αυτής στο Υπερταμείο) πριν το 2016 -όπως το Νομισματικό Μουσείο, το Φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά, το Μπούρτζι Ναυπλίου, τα 36 ακίνητα στην Πλάκα- αλλά και για τη θεσμική θωράκιση των μνημείων και των ακινήτων του ΥΠΠΟΑ, στο διηνεκές, από κάθε μεταβίβαση κυριότητας, νομής και διαχείρισης».

Keywords
Τυχαία Θέματα