Έτσι ο «εφιάλτης» έγινε «όνειρο» στην Αυστρία για τον Φερστάπεν (video)

Το Grand Prix στην Αυστρία τα είχε όλα και ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) σταμάτησε την κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), «σπρώχνοντας» κυριολεκτικά και μεταφορικά την Red Bull στη νίκη.

Ο αγώνας φαινόταν ότι θα είχε ευτυχή κατάληξη για τους φίλους της Ferrari, με παράλληλη διακοπή του σερί νικών της Mercedes.

Μόνο που ο Μαξ Φερστάπεν είχε διαφορετική γνώμη και με έναν εκπληκτικό αγώνα, κατάφερε να… παραμερίσει ακόμη και την Ferrari του Σαρλ Λεκλέρκ, φέρνοντας την Red Bull στην πρώτη θέση, αντί για την Σκουντερία. Παρότι ο ολλανδός στην εκκίνηση κόλλησε και από την 2η θέση βρέθηκε στην… 8η, ζώντας έναν εφιάλτη. Όχι απλά είδε τον Λεκλέρ να φεύγει μπροστά, αλλά τον πέρασαν πολλοί οδηγοί.

Τελικά, ο Μαξ Φερστάπεν χρησιμοποιώντας το κατάλληλο σετ ελαστικών στο τέλος του αγώνα, είδε το μονοθέσιό του να πετάει και να φτάνει στην κορυφή. Η νίκη του πέρασε, πάντως, από τους… αγωνοδίκες, που εξέτασαν την επαφή που είχαν οι δυο τους πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας και αποφάνθηκαν ότι όλα ήταν νόμιμα. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Βαλτερί Μπότας (Mercedes). Στο τέλος ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) κράτησε την 4η θέση, μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον (Mercedes).

Οι μονομαχίες ήταν συγκλονιστικές, πολλά κρίθηκαν στα σετ ελαστικών και στα pit stop, αφού ήταν πολύ υψηλή η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα και στην πίστα. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ferrari έκανε λάθος στο πρώτο pit stop του Σεμπάστιαν Φέτελ (μπήκε πίσω από τον Βαλτερί Μπότας), οι μηχανικοί άργησαν να φέρουν ελαστικά και έτσι ο γερμανός… έφυγε με μεγάλη καθυστέρηση.

Μετά από έναν μάλλον αδιάφορο αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου έπρεπε να ελέγχει το ρυθμό του προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υπερθέρμανσης, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν 5ος με τη δεύτερη Mercedes. Πίσω από τον Βρετανό, ο Λάντο Νόρις έφερε τη McLaren του στην 6η θέση, μπροστά από τον Πιέρ Γκασλί με τη Red Bull και έναν εκπληκτικό Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη McLaren, ο οποίος έχοντας εκκινήσει από την 19η θέση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του για να τερματίσει τελικά όγδοος.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι δύο Alfa Romeo των Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζοβινάτσι, με τον Ιταλό να σημειώνει τον πρώτο του βαθμό στη Formula 1.

Επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1, την Κυριακή 14 Ιουλίου για τον Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Απολαύστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Γκραν Πρι της Αυστρίας:

Ο Μαξ Φερστάπεν παρέμεινε οριστικά νικητής στο αυστριακό Grand Prix, αφού οι αγωνοδίκες θεώρησαν, ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα μετά το αγωνιστικό συμβάν του με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Να θυμίσουμε ότι σε παρόμοιο περιστατικό του Φέτελ στον Καναδά, που και εκείνο ήταν αγωνιστικό συμβάν, ο οδηγός της Ferrari είχε τιμωρηθεί.

12 years
10 months
and 24 days@HondaRacingF1 have been waiting for this moment a long time

Keywords
Τυχαία Θέματα