Ερντογάν: Το βράδυ του πραξικοπήματος, μου είπαν να διαφύγω σε ελληνικό νησί (video)

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση, όσον αφορά στο βράδυ του πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, επιχειρώντας να αναδείξει τον πατριωτισμό του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου, τού προτάθηκε να διαφύγει στην Ελλάδα, όμως εκείνος αρνήθηκε.

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό)

νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω”», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματός του και όσων παρακολουθούσαν την ομιλία του, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ερντογάν προσέθεσε ότι «αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος, ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό, είπε ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο». Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε μάλιστα τον ΟΗΕ να πάρει θέση. «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να αδιαφορούν πλέον για όσα συμβαίνουν», είπε ζητώντας την ανάληψη ενεργότερου ρόλου.

Πηγή: Ερντογάν: Το βράδυ του πραξικοπήματος, μου είπαν να διαφύγω σε ελληνικό νησί (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα