Ερντογάν: Η Τουρκία θα ασκήσει τα δικαιώματά της σε Μεσόγειο και Αιγαίο, όπως έκανε με Αγιά Σοφιά

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Barbaros» πλέει ανατολικά της Αμμόχωστου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει να ρίχνει «λάδι στη φωτιά» με νέες προκλητικές δηλώσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, όπως έκανε και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας.

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της όπως έκανε και με την Αγιά Σοφιά», διεμήνυσε σήμερα,

Πέμπτη ο τούρκος πρόεδρος.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας, η οποία μετατράπηκε σε τζαμί.

#BREAKING 'We will not hesitate to use our sovereign rights as in example of Hagia Sophia Grand Mosque, which we reopened for worship,' says Erdogan

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) July 30, 2020

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά τις προσπάθειές της στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, για να εξασφαλίσει «τη νίκη για τον εαυτό της και τους συμμάχους της».

Keywords
Τυχαία Θέματα