Εργαζόμενος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Μέσα σε 14 ώρες γέμισε μία ΜΕΘ

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε χθες για τα νοσοκομεία και η κατάσταση που περιέγραψε είναι τελείως διαφορετική από αυτή που περιγράφουν καθημερινά οι υγειονομικοί. Ο υπουργός Υγείας προφανώς και προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, όμως τα όσα καταγγέλλουν καθημερινά οι άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία για τις ελλείψεις και τα προβλήματα, δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Τελευταίο χρονικά παράδειγμα η ανάρτηση ενός εργαζόμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου». Σύμφωνα, λοιπόν,

με όσα έγραψε στο Facebook ο κ. Ελευθέριος Σιώμος χρειάστηκαν μόλις 14 ώρες για να γεμίσει σχεδόν η Β’ ΜΕΘ…

Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει…

Posted by Eleftherios Siomos on Tuesday, November 10, 2020

«Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει σχεδόν? Να σας πω εγώ: 14 ώρες Δεχόμενη τεράστια πίεση τόσο από τη γενική εφημερία του ΓΝ «Γ.Παπανικολάου» όσο και από νοσοκομεία γειτονικών νομών. Αν δεν πιστεύετε στη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να συνηθίσετε στο άκουσμα της λέξης «ψεκασμένοι» (ω ναι). Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, ο covid-19 υπάρχει και οι ηλικίες που νοσούν σοβαρά είναι αρκετά πιο χαμηλές, ίσως επειδή η διασπορά του στο γενικό πληθυσμό είναι τεράστια.

Η χτεσινή μάχη κερδήθηκε με πολύ κόπο, ο πόλεμος όμως μαίνεται με πολλές πολλές μάχες ναναι μπροστά μας. Εμείς, πρώτα ο Θεός, θα μαχόμαστε, εσείς? Θα κάνετε αυτές τις μάχες να έχουν αντίκρυσμα? Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα?»

Η αγωνία του εμφανής, τόσο για το αν θα αντέξει το σύστημα όσο και για το κατά πόσο θα αλλάξει στάση ο κόσμος, μεγάλη μερίδα του οποίου εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα