Βατόπουλος για κορονοϊό: Την άλλη εβδομάδα θα ξέρουμε αν θα υπάρξει παράταση στο lockdown

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες... Αυτή η φράση ακουγόταν συνεχώς στο πρώτο κύμα της πανδημίας, αυτή φαίνεται ότι ισχύει και για το δεύτερο, αν κρίνει κανείς από τα όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, το κατά πόσο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα από τις 30 Νοεμβρίου θα εξαρτηθεί από την εικόνα που θα έχουν οι ειδικοί την επόμενη εβδομάδα. Αν δηλαδή οι αριθμοί δεν συμβαδίζουν με τα δεδομένα που έχουν θέσει, είναι λογικό να πάμε σε παράταση του lockdown.

Όπως

εξήγησε ο κ. Βατόπουλος, ειδικά για τη συμπρωτεύουσα η σκέψη αυτή δεν είναι παράλογη από τη στιγμή που «το 32% θετικότητας του ιού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει». 

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως «μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα. Επιπλέον, ακόμα και να έχουμε στα χέρια μας το εμβόλιο θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος».

Ερωτηθείς αν θα κάνει το εμβόλιο απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο. Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες».

Κλείνοντας, τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από το σπίτι μόνο όταν είναι ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα